Fashion & Design|03.04.2023 01:30

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (BFC) συνεργάζεται με τη Film AlUla

Newsroom

Η Film AlUla στη Σαουδική Αραβία, οντότητα που επιχειρεί να προσελκύσει διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές σε μια απέραντη περιοχή με έρημο και γιγάντιους ογκόλιθους και κεντρικό σημείο την αρχαία πόλη Αλ Ούλα σφυρηλατεί δεσμούς με τον κόσμο της μόδας.

Η επιτροπή κινηματογράφου στην περιοχή της βορειοδυτικής Σαουδικής Αραβίας, που περιλαμβάνει επίσης όαση και τεράστια φαράγγια από ψαμμίτη, ξεκινά την πρωτοβουλία AlUla Creates για να ενδυναμώσει τις μελλοντικές γενιές που δραστηριοποιούνται στον κινηματογράφο, τις τέχνες και τη μόδα.

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (BFC) θα συνεργαστεί με τη Film AlUla στο πλαίσιο της νέας πλατφόρμας AlUla Creates που έχει στόχο να ενθαρρύνει τις γυναίκες δημιουργούς ταινιών στην περιοχή να συνεργαστούν με κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου και να έχουν πρόσβαση σε αναπτυξιακά κεφάλαια για να υποστηρίξουν το έργο τους.

Σε πρώτη φάση στο εγχείρημα συμμετέχουν η ηθοποιός από τη Σαουδική Αραβία Μία Αλ Ζαχράνι, ο Βρετανός σκηνοθέτης, Άλεκ Μάξγουελ - ιδρυτής της ψηφιακής πλατφόρμας Kloss Films με πελάτες τα brand μόδας Bulgari, Stella McCartney και Carolina Herrera και τα μοντέλα Εύα Χερτζίγκοβα και Έλενα Κρίστενσεν ως «πρέσβειρες» για την προώθηση της πλατφόρμας.

Η εκτελεστική διευθύντρια της Film AlUla, Σάρλεν Ντίλιον Τζόνες σχολίασε: «Περισσότερο από το 70% του πληθυσμού στη Σαουδική Αραβία είναι κάτω των 30 ετών με το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κινηματογραφικό κοινό στον κόσμο. Υπάρχει ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο σε σπίτια, σχολεία και αίθουσες συσκέψεων. Περνώντας χρόνο στο όμορφο τοπίο της Αλ Ούλα, στους δρόμους της Τζέντα ή στα σπίτια στο Ριάντ, είναι αδύνατο να μην λάβετε υπόψη τη μόδα, την τέχνη, τη ζεστασιά, τη ζωντάνια και την ευφυΐα αυτής της γενιάς. Η πλατφόρμα AlUla Creates είναι μέρος αυτής της εικόνας, παρέχει ευκαιρίες για δημιουργική ανάπτυξη και συνεργασίες σε όλους τους τομείς».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μόδακινηματογράφοςειδήσεις τώρα