Food & Drink|04.07.2020 13:19

Νέα Μάκρη: Τρεις ξεχωριστές ταβέρνες στον πεζόδρομο, που θυμίζει πια κυκλαδονήσι

Newsroom

Περπατώντας αργά στην προκυμαία, υπάρχω, λες ή έχω βρεθεί σε άλλον τόπο; Κι όμως στης Νέας Μάκρης την παραλία περπατάς και νιώθεις πως δεν θα σε τρομάξει πια ο γκαζωμένος μοτοσικλετιστής που τρέχει κυνηγώντας τη μοίρα του, πως δεν θα σε «χαλάσει» ο πειραγμένος ήχος από το γούφερ του μετεφηβικού εραστή του κιτς και της φιγούρας… Πεζοδρόμηση πια και οι φωνές διαμαρτυρίας όσων δεν απολαμβάνουν των προνομίων της εξορίας των τροχοφόρων, είναι απλά ξεπερασμένες φωνές φθόνου... Κι όπως σεργιανίζεις σε ένα καινούργιο τόπο, που θυμίζει νησί 35 χιλιόμετρα από την Αθήνα θέλεις κάτι να φας, κάτι να πιεις κάπου να ξαποστάσεις.

Η κουζίνα των Αγγέλων

Η Αγγελική κι ο Αγγελος βρίσκονται πίσω μια γοητευτική ταβέρνα της περιοχής που της χάρισαν, εκτός από το ταλέντο τους στη δημιουργία γεύσεων, και τα ονόματά τους… Βεραντάκι που βλέπει θάλασσα δίχως πια την ενοχλητική παρέμβαση νευρικών οδηγών, αλλά και τραπεζάκια στο άλσος σχεδόν πλάι στη θάλασσα και τον εμβληματικό πεζόδρομο της περιοχής. Σέρβις άριστο και μεζέδες εξαιρετικοί που σε κάνουν να αφήνεσαι στην θερμή αγκαλιά ενός ατέλειωτου καλοκαιριού μακριά από καραντίνες και κορονοϊούς… Η μαριναρισμένη πανσέτα σε κερδίζει με το που την βλέπεις. Και πού να την γευτείς; Κι αν θέλεις γαριδομακαρονάδα δεν θα σε απογοητεύσει η επιλογή της. Ποικιλίες κρεάτων πλούσιες και νόστιμες. Ψάρια φρέσκα από τα καΐκια και κρέατα εκλεκτά συνθέτουν ένα μενού για απαιτητικούς ουρανίσκους. Χαμόγελο, τιμές προσιτές και γεύσεις εξαιρετικές. Τι άλλο;

Λεωφ. Ποσειδώνος 18 Α, τηλ: 22940 92185

Μεζεδοπωλείο Ο Χοντρός

Στον «Χοντρό», που έχει βαλθεί να παχύνει τους πελάτες, προσφέροντας δυνατές γεύσεις και πιάτα ξεχωριστά, ο Τάσος ο σεφ με βαθιές τις ρίζες του στη μαγεμένη ανατολή. Καταγωγή από την Αρμενία, άριστος γνώστης του παραδοσιακού παστουρμά και του σουτζουκιού, προσφέρει δημιουργίες που τραβούν κρασί και τσίπουρο, που να ξεχνάς το όνομά σου... Θέα εξαιρετική, ησυχία πλέον δίχως εξατμίσεις και υπερσυστήματα στερεοφωνικού ήχου και καλό φαγητό. Πλούσιες σαλάτες που αποπνέουν φαντασία και μεράκι, κρέατα μαγειρεμένα με τέχνη και ψαρομεζέδες και καλό κρασί και καλή παρέα και τι είναι η καθημερινότητά μας; Μικρές στιγμές που μεγαλώνουν τη ζωή. Καρπάτσιο, ταλιάτα, κριθαρώτο με μελάνι σουπιάς και ντοματοκεφτέδες που μοσχοβολάνε Σαντορίνη και κεφτεδάκια και κεμπαπάκια γιαουρτλού και ό,τι βάλει ο νους του κυνηγού των γεύσεων, στου Χοντρού θα το απολαύσει.

Λεωφόρος Ποσειδώνος και Χαράς, τηλ: 22940 93644

Στου Λαδόκωστα

Η ιδέα ήταν πρωτοποριακή για την περιοχή: ένα... κατά το ήμισυ σελφ σέρβις με καλαμάκι χοιρινό, μπιφτέκι παραδοσιακό, πατάτες και ντομάτα κομμένη τριαντάφυλλο. Τίποτε άλλο. Και η ιδέα απέδωσε. Και τα χρόνια πέρασαν και ένα από τα πιο τίμια και «γεμάτα» μαγαζιά της παραλιακής ζώνης της Νέας Μάκρης μεγαλώνει και εξελίσσεται. Τώρα προσφέρει και γύρους από χοιρινό ή κοτόπουλου, και καλαμάκια κοτόπουλου και τυλιχτά. Και δεν είναι που η αποδοχή του κόσμου το έχει κάνει ένα από τα πιο πετυχημένα καταστήματα εστίασης στην περιοχή, είναι η ποιότητα και η συνέπεια που του αποδίσουν τα εύσημα που αξίζει. Καλαμάκια άριστα ψημένα, προσφέρονται με κρεμμύδι και πικάντικη πάπρικα, γύρος χειροποίητος και πατάτα κομμένη στο χέρι και μπίρα παγωμένη και απόλαυση καλοκαιρινή. Κι αν πεις για το μπιφτέκι το παραδοσιακό; Το καλύτερο μπιφτέκι της ανατολικής Αττικής! Δίχως υπερβολή.

Λεωφόρος Ποσειδώνος, τηλ: 22940 92037.

διασκέδασηΣαββατοκύριακοΝέα Μάκρηφαγητό