Food & Drink|07.12.2020 10:10

Όλα με σοκολάτα: 6 εύκολα γλυκά που σου φτιάχνουν τη μέρα

Newsroom

Ένα κομμάτι κέικ ή ένα μπισκότο με τον καφέ, ένα σοκολατένιο γλυκάκι μετά από το φαγητό, μερικές κλεφτές κουταλιές ακόμη όταν κάνεις επιδρομή το βράδυ στην κουζίνα, νυχοπατώντας και νομίζοντας ότι δεν θα σε πάρει χαμπάρι κανείς... Πάντα είναι ώρα για σοκολάτα. Δε θέλει πολύ για να υποκύψεις στον πειρασμό. Είναι λατρεμένη. Ανεβαστική. Ψυχοθεραπευτική σχεδόν.

Μια μετρημένη γλυκιά παρασπονδία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αυτό υποστηρίζει και ο συγγραφέας και τακτικός αρθρογράφος στο Τhe New York Times Magazine Μάικλ Πόλαν στο βιβλίο του Ιn Defense of Food (Προς υπεράσπιση του φαγητού). Στις σελίδες του διαβάζεις ότι ο πρώτος συνειρμός των Αμερικανών όταν τους δείξει κάποιος τις λέξεις «σοκολατένιο κέικ» είναι «ενοχή». Κι ότι η αντίστοιχη πρώτη σκέψη των Γάλλων είναι «γιορτή». Μια δόση χαράς τη χρειαζόμαστε που και που, πόσο μάλλον σε μια εποχή που δοκιμάζει ποικιλοτρόπως το νευρικό μας σύστημα, οπότε συνταχτείτε με τους Γάλλους. Ως γνωστόν, ξέρουν να απολαμβάνουν. Βάλτε μια μια παρτίδα μπράουνις στο φούρνο, πλάστε στα γρήγορα μερικά σοκολατένια μπισκότα, χτυπήστε μια εύκολη μους.

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίπλοκο. Η σοκολάτα είναι ένα υλικό που όλα τα καλοδέχεται. Φρούτα, ξηρούς καρπούς, δημητριακά... Μια μπανάνα να βουτήξεις σε κουβερτούρα που έχεις λιώσει σε μπεν-μαρί, φτιάχνεις ένα γλυκό στο πι και φι. Κι οι υπόλοιπες συνταγές από το αρχείο του www.ethnos.gr που θα διαβάσετε παρακάτω, πολύ χρόνο δε θέλουν. Είναι για εκείνες τις φορές που δεν θέλεις να περιμένεις. Χριστούγεννα έρχονται, με τα δύσκολα θα καταπιαστούμε όταν έρθει η ώρα.

Τρουφάκια με επικάλυψη σοκολάτας

φωτογραφία: Unsplash

Ραγισμένα μπισκότα σοκολάτας

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Γρήγορη μους σοκολάτας

φωτογραφία: Pixabay

Σοκολατένιες μπουκιές με γκρανόλα

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Μπανάνες με σοκολάτα

φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Μπράουνις με λουκούμια

φωτογραφία: Unsplash

σοκολάτασυνταγέςμπισκόταbrowniesγλυκά