Food & Drink|10.03.2021 13:47

What the food: Τι γεύση έχει το νέο πρότζεκτ του Warehouse;

Άντζελα Σταματιάδου

Είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση το Warehouse. Φιλικός και πολύπλευρος, συνδυάζοντας καλό καφέ, κρασί και φαγητό με ανησυχίες, ο all-day χώρος που ξεκίνησε από τα Εξάρχεια για να ανοίξει μετά στο Σύνταγμα και λίγο αργότερα στην Καλλιθέα, έχει βρει φίλους σ’ όλες τις «γειτονιές» του. Εδώ και καιρό το κατάστημα της Μαυρομιχάλη κάνει παραδόσεις κατ’ οίκον, οπότε αν μένει κανείς στην ακτίνα του μπορεί να παραγγείλει από κάψουλες με την υπογραφή του και κοκτέιλ σε vacuum, μέχρι φιάλες από την οινική συλλογή του ή σνακ και πιάτα με μοντέρνο στιλ.

Πρόσφατα όμως, η ομάδα του Warehouse παρουσιάσε κι ένα καινούργιο, διαφορετικό σενάριο casual, καθημερινού φαγητού για delivery και take away, με έδρα την Καλλιθέα, που λέγεται What the Food. Έχει βρει τη γωνιά του στο Warehouse Edge, μερικά βήματα από το Πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εγώ το δοκίμασα στο σπίτι, αλλά και το να πάρει κανείς το σακουλάκι του από το κατάστημα και να κάνει ένα μικρό μπεργκερο-πικνίκ στα γρασίδια ακούγεται ωραία ιδέα.

Επτά μπέργκερ φιγουράρουν στο μενού και νομίζω ότι είναι το δυνατό του σημείο. Ξεχώρισα το Gorgo, με χειροποίητο σουσαμάτο ψωμάκι τύπου μπριος κι ένα ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, γκοργκοντζόλα, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και λίγο, τόσο-όσο, λάδι λευκής τρούφας (€ 8,20). Και εκείνο, πάντως, με το τραγανό, παναρισμένο με panko (σαν να λέμε γιαπωνέζικη γαλέτα), κοτόπουλο, άισμπεργκ, μαγιονέζα και σάλτσα γλυκού τσίλι (€ 7) ήταν ευχάριστο. Τις τηγανητές πατάτες πρέπει να τις παραγγείλετε χωριστά. Πέρα από τις σκέτες (€ 2,80), υπάρχουν και «ενισχυμένες», με σάλτσα τυριών και μπέικον, με σάλτσα γκοργκοντζόλας και μανιτάρια και με τριμμένη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.

Οι τηγανητές πατάτες έρχονται σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές / φωτογραφία: Alex Antoniadis

Το αντίπαλο δέος, οι πίτσες, φτάνουν τις δώδεκα, ξεκινώντας από μια λιτή marinara ή μια margheritta και περνώντας σε εκδοχές με ποικίλα παρελκόμενα, όπως prosciutto, pepperoni, τέσσερα τυριά (μοτσαρέλα, παρμεζάνα, γκοργκοντζόλα και ασιάγο) και πάει λέγοντας. Η bufala, με βουβαλίσια μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια, φρέσκα φύλλα βασιλικού και λάδι βασιλικού (€ 8,80) ήταν αρκετά καλή, θα ψηφίσω όμως εκείνη που συνδυάζει μαλακό λουκάνικο salsiccia με n’duja, που είναι ένα αρκετά πικάντικo καλαβρέζικό αλλαντικό σε μορφή αλοιφής, μοτσαρέλα, γιαούρτι, που τη δροσίζει και πάει κόντρα στην κάψα που σκάει πότε-πότε, κρεμμύδι και λάδι καπνιστής πάπρικας (€ 12,20). Όπως και η προηγούμενη, χάνει μερικούς πόντους όσον αφορά στο ζυμάρι (είναι λίγο στεγνό, του λείπει λίγη υγρασία), αλλά έχει ωραίες εντάσεις και νοστιμιά.

Στον κατάλογο θα βρείτε και κάποιες κλασικές επιλογές σε ζυμαρικά (carbonara, amatriciana, aglio olio), καθώς επίσης και σαλάτες. Κι αν θέλετε γλυκό, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα calzone για 2-3 άτομα (€7,20 - €8,20). Το Βig Apple, με αφράτα μήλα, κανέλα, καρύδια και κρέμα τυριού, πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη, γράφει ωραίο φινάλε. Αλλά μια που υπάρχουν αρκετοί σοκολατόφιλοι εκεί έξω, θα πρέπει να πω πως υπάρχουν δύο ακόμη ζυμαρένια «μισοφέγγαρα», ένα με πραλίνα, μπισκότο και τυρί σε κρέμα και ένα δεύτερο με φιστικοβούτυρο, φιστίκια (peanuts), σοκολάτα γάλακτος και butterscotch με miso, που αντλεί έμπνευση από τα δημοφιλή Snickers κι ακούγεται αρκούντως αμαρτωλό.

What the Food Πεισιστράτου 4-6 Καλλιθέα, 2109417495. Παραγγελίες τηλεφωνικά, μέσω efood και Wolt.

μπέργκερπίτσαdeliveryζυμαρικάtake away