Food & Drink|18.03.2021 10:11

Κοτόπουλο, το εξωτικό: 4 έθνικ συνταγές στα γρήγορα

Newsroom

Tο κοτόπουλο έχει πολλά ατού. Είναι ελαφρύ, έχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη από το κόκκινο κρέας, είναι οικονομικό και δεν παίρνει πολύ χρόνο στο μαγείρεμα. Αλλά το πιο ωραίο είναι ότι έχει μια φοβερή ικανότητα να μεταμορφώνεται. Ήπιο σε γεύση, καλοδέχεται τις μαρινάδες, τις σάλτσες, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Συνδυασμένο με γάλα καρύδας ή σάλτσα σόγιας, φρέσκο τζίντζερ, πιπεριές τσίλι, κάρι, κύμινο, φρέσκο κόλιανδρο κι ένα σωρό άλλα μπαχαρικά και μυρωδικά δίνει πιάτα γεμάτα χρώματα, γεύσεις κι αρώματα. Που σε ταξιδεύουν.

Είναι πολλές οι μαγειρικές κουλτούρες από τις οποίες μπορεί κανείς ν’ αντλήσει υλικό. Το κοτόπουλο έχει πολλά πρόσωπα. Μιλάει πολλές γλώσσες. Εμείς πιάσαμε την ασιατική του πλευρά. Πλούσιες σε γεύση κι εύκολες, οι τέσσερις συνταγές που θα βρείτε παρακάτω αποτυπώνουν αυτή την ποικιλομορφία, έχουν όμως ένα ακόμη πλεονέκτημα. Φτιάχνονται γρήγορα. Σε μισή ώρα έχει κανείς ένα πλούσιο φαγητό, που δίνει μια εξωτική νότα στο τραπέζι του. Με υλικά που αγοράζει στο σούπερ μάρκετ και στο μανάβικο της γειτονιάς του και ανάλογα με τις γεύσεις και την αισθητική του, μπορεί κανείς να μοντάρει, πραγματικά στο πι και φι, πολλά ωραία πιάτα.

  1. Κινέζικο κοτόπουλο με νουντλς

    Φιλετάκια κοτόπουλου, λαχανικά, μανιτάρια και νουντλς συναντιούνται σ’ ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι, για να συνθέσουν αυτό το νόστιμο, ελαφρύ, πολύχρωμο πιάτο που σου λύνει τα χέρια της μέρες που δεν περισσεύει ο χρόνος. Δείτε τη συνταγή εδώ

  2. Σουβλάκι κοτόπουλου τεριγιάκι
    Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό; Το τεριγιάκι είναι μια ιαπωνική τεχνική που χρησιμοποιείται σε κρέατα και ψάρια, που γκλασάρονται με μια σάλτσα φτιαγμένη από σόγια σος, μίριν (που στη συγκεκριμένη εκδοχή δεν θα το χρειαστείτε) και ζάχαρη. Αυτά τα διαφορετικά σουβλάκια μπορείτε να τα ψήσετε είτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι είτε στο γκριλ. Δείτε τη συνταγή εδώ

  3. Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με κάρι και ρύζι μπασμάτι 
    Είναι μεν πικάντικο, αλλά δεν υπερβάλλει. Με κάρι, κύμινο, τσίλι, λάιμ, τζίντζερ, κρέμα καρύδας και φρέσκο κόλιανδρο, το κοτόπουλο κάνει πραγματικά αρωματικό κρεσέντο. Το μαγειρεύεις και γεμίζει η κουζίνα μυρωδιές. Δείτε τη συνταγή εδώ

  4. Κοτόπουλο μπιριάνι
    Σ’ αυτή την γρήγορη εκδοχή του αγαπητού σ’ όλο τον κόσμο ινδικού φαγητού το κοτόπουλο με το ρύζι, μαγειρεμένα με ζωμό, κρεμμύδι, σκόρδο και κάρι, γίνονται πολύ γευστικά. Ο φρέσκος κόλιαδρος, που μπαίνει στο τέλος, δίνει στο πιάτο δροσιά και σπιρτάδα. Δείτε τη συνταγή εδώ

συνταγέςκοτόπουλο