Food & Drink|08.04.2021 11:24

Ένα δεύτερο Thess Bao μόλις άνοιξε τις πόρτες του στη Θεσσαλονίκη

Άντζελα Σταματιάδου

Πάει ενάμισης χρόνος από τότε που ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης (φωτό), ο Γιάννης Πατέικας, επίσης σεφ, και ο Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Μανιτάρι, άνοιξαν το Thess Bao στην οδό Καλαποθάκη. Ήδη από την πρώτη παρτίδα, τα bao buns τους έκαναν αίσθηση. Το ιδιαίτερο αυτό concept street food με βάση τα ασιατικά ψωμάκια ατμού, που χωράει πολλές γεύσεις του κόσμου, βρήκε πολλούς πιστούς. Νέες ιδέες και υλικά προστέθηκαν στην αρχική συνταγή. Το ρεπερτόριο επεκτάθηκε. Και παρά τους περιορισμούς και το lockdown, ένα δεύτερο κατάστημα έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή στη συμβολή της οδού Λώρη Μαργαρίτη με τη Στρατηγού Καλλάρη.

Το καινούργιο Thess Bao και το πρωτότοκο «αδερφάκι» του έχουν την ίδια γευστική ταυτότητα. Μοιράζονται το ίδιο μενού, με τα αφράτα υπόλευκα ψωμάκια που φτιάχνονται καθημερινά να λειτουργούν ως καμβάς, ως τόπος συνάντησης Ασίας, κεντρικής Ευρώπης, Αμερικής και Ελλάδας. Από τη μια έχεις ένα ελληνικών αποχρώσεων χοτ ντογκ με λουκάνικο Τζουμαγιάς και κέτσαπ με πιπεριά Φλωρίνης, από την άλλη ένα currywurst με βαυαρέζικο λουκάνικο. Το μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι μπορείς να το δοκιμάσεις με αυγό τηγανιτό, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας αλλά και με κρέμα μπουγιουρντί, coleslaw... «πολίτικη» και γραβιέρα. Υπάρχουν bao buns γεμιστά με πάπια Πεκίνου, με ξεψαχνισμένο χοιρινό με μαύρη μπίρα και μέλι, με τραγανό κοτόπουλο με σάλτσα Caesar's, χορτοφαγικά με κολοκυθοκεφτέδες, φαλάφελ ή γύρο μανιταριών αλλά και μια επιδόρπια τηγανητή «βορειοελλαδίτικη» εκδοχή με κρέμα μπουγάτσας.

Καθώς η ομάδα αγαπά τους πειραματισμούς συναντά κανείς και ενδιαφέρουσες και πολλές φορές απρόσμενες προτάσεις ημέρας, κάποιες από τις οποίες στη συνέχεια ενσωματώνονται στη λίστα με τις μόνιμες γεύσεις. Τον τελευταίο καιρό, λόγου χάρη, έκτακτη εμφάνιση έκαναν buns με πρόβειο μπιφτέκι, με γαρίδες σαγανάκι, με τηγανητό μπακαλιάρο, ακόμη κι ένα με κοκκινιστό κιμά, κρέμα μελιτζάνας και μπεσαμέλ με γιαούρτι – αναφορά στο μουσακά.

Thess Bao Λώρη Μαργαρίτη 11 & Στρατηγού Καλλάρη, τηλ. 231 023 5226. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, 12.30-00.00. Τake away & delivery (μέσω efood και Wolt).

street fooddeliverybao bunstake awayΘεσσαλονίκη