Food & Drink|09.06.2021 09:24

Γλυκά ραντεβού σε μια μικρή ταράτσα στου Ψυρρή

Newsroom

Στα τραπεζάκια που βγάζει στην πλατεία Ηρώων η Ζουμπουρλού, το γλυκοπωλείο του Ομίλου Καστελόριζο, μπορεί κανείς να καθίσει, να πάρει έναν καφέ και κάτι για να γλυκαθεί και να χαζέψει τον κόσμο που σουλατσάρει στου Ψυρρή. Μπορεί όμως και να περάσει το κατώφλι και να ανεβεί τα σκαλιά στα αριστερά. Θα βγει σε μια μικρή, χαριτωμένη, χαλαρή ταράτσα, σπαρμένη με γλαστράκια με βασιλικούς και άλλα αρωματικά φυτά, που βλέπει την πολυσυλλεκτική γειτονιά του κέντρου από άλλη οπτική. Η τοιχογραφία της Μελίνας Κοάν – μια κοπέλα στεφανωμένη με λουλούδια– της δίνει έξτρα χρώμα και μαζί με τη street art που ζωντανεύει τους τοίχους των κτιρίων απέναντι, σου δίνει την αίσθηση ότι σε περιτριγυρίζει μια υπαίθρια γκαλερί.

Η βιτρίνα κάτω είναι φορτωμένη με πολλών λογιών γλυκά, ανατολίτικα και δυτικά, κλασικά και πιο μοντέρνα, που επιμελείται ο Τάσος Ζησόπουλος, οπότε αν πριν ανεβείτε προς τα πάνω, κοντοσταθείτε για λίγο μποστά της, επιθεωρήσετε τη συλλογή και θα καταλήξετε πιο εύκολα σε ένα κομμάτι ραβανί, σ’ ένα κιουνεφέ, σ’ ένα άρτι αφιχθέν στο μενού κι αρκούντως νοσταλγικό αρμενοβίλ. Ή στο επίσης καινούργιο soft cookie με σεμιφρέντο εσπεριδοειδών και καραμελωμένα αμύγδαλα, αλμυρή καραμέλα και γκανάς σοκολάτας, σ’ ένα μπανόφι ή μια τάρτα Ferrero Rocher...

Τα γλυκά μπορεί να είναι οι πρωταγωνιστές, πλην όμως η Ζουμπουρλού έχει κι αλμυρή πλευρά, οπότε είναι πιθανό να λοξοδρομήσετε προς του γκιουζλεμέδες, που φτιάχνονται σε διάφορες εκδοχές (με σπανάκι και φέτα, με γραβιέρα και απάκι κοτόπουλου, με κιμά κ.ά.) ή τις χειροποιήτες πίτες. Καθώς από αυτό το καλοκαίρι στην «κονφεταρία και πιτασερί» (όπως γράφει στην είσοδο) της οδού Αισχύλου σερβίρεται και πρωινό/ brunch, έχει κανείς τη δυνατότητα να καθίσει κάτω από τις σκιερές ομπρέλες της ταράτσας από νωρίς το πρωί και να διαλέξει ανάμεσα σε διάφορες παρασκευές αυγών, γιαούρτι με φρούτα και superfoods, pancakes με σιρόπι σφενδάμου, καρύδια και κανέλα, με πραλίνα και μπισκότο και όχι μόνο.

Ζουμπουρλού Αισχύλου 4, πλατεία Ηρώων,Ψυρρή, τηλ. 2103314854.

ζαχαροπλαστείοσνακbrunchΨυρρήταράτσα