Food & Drink|16.10.2021 22:11

O Kρίτων Πουλής ετοιμάζει... «Κάτι Γλυκό» στην ΕΡΤ

Newsroom

Μια γλυκιά εκπομπή με πρωταγωνιστή τον Κρίτωνα Πουλή θα κάνει πρεμιέρα στις 6 το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου 23 Οκτωβρίου στην ΕΡΤ 2. Σε κάθε επεισόδιο του «Κάτι Γλυκό», ο ταλαντούχος patissier, έχοντας για βοηθούς του τον Άλκη Μουτσάι και την Λένα Σαμέρκα, με τους οποίους συνεργάζεται και στα ζαχαροπλαστεία του, θα παρουσιάζει δύο διαφορετικές συνταγές: το ένα γλυκό, όπως λέει, θα είναι λαχταριστό, χορταστικό και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο και το άλλο εύκολο, γρήγορο και υγιεινό, χωρίς γλουτένη, ζάχαρη, πολλές φορές και χωρίς γαλακτοκομικά.

Πέρα από τις γλυκές παρασκευές μπροστά στο φακό, το νέο αυτό τηλεοπτικό project, που ο ίδιος, που δεν είχε ξανακάνει κάτι αντίστοιχο, είδε ως μια διαφορετική δημιουργική εμπειρία, περιλαμβάνει και συνδέσεις με καταξιωμένους σεφ και ζαχαροπλάστες σε διάφορα σημεία του κόσμου – την Αυστραλία, το Ντουμπάι, τις Κανάριες Νήσους... Μιλούν για τη δουλειά τους, την κουλτούρα του τόπου που τους φιλοξενεί και τα βιώματά τους.

Στη νέα εκπομπή, ο δημιουργικός ζαχαροπλάστης θα παρουσιάζει διαφορετικών τύπων γλυκά

Κι ο Κρίτων Πουλής, άλλωστε, έζησε και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό. Ξεκίνησε με στόχο μια καριέρα στη μαγειρική, στην πορεία όμως τον κέρδισε το γλυκό. Μετά τις σπουδές του στη Le Monde, συνέχισε στην παρισινή Le Cordon Bleu και στη συνέχεια δούλεψε σε διάφορα εστιατόρια, ως σεφ και chef-patissier, μέχρι που βρέθηκε στο πλάι του μαέστρου της γαλλικής πατισερί Πιέρ Ερμέ, από τις πιο σημαντικές και επιδραστικές φιγούρες της ζαχαροπλαστικής παγκοσμίως. Έμεινε δέκα χρόνια στην ομάδα του.

Η πρώτη του γνωριμία με το ελληνικό κοινό ήρθε το 2017, που δημιούργησε το πρώτο Bon Βon Fait Maison στα Κύθηρα. Το δεύτερο, στη Μύκονο, ήρθε αμέσως μετά, για να ακολουθήσει ένα εργαστήριο-ατελιέ ζαχαροπλαστικής στον Πειραιά. Πριν ένα χρόνο το boutique ζαχαροπλαστείο του κάρφωσε το σημαιάκι του και στην οδό Πετράκη, φέρνοντας και στο κέντρο της Αθήνας ιδιαίτερα γλυκά με γαλλικές τεχνικές και ελληνικά υλικά, που παίζουν με το οικείο και το απρόσμενο, στο στιλ που θα δούμε και στη νέα εκπομπή.

ζαχαροπλαστικήσυνταγέςτηλεοπτική εκπομπήγλυκά