Food & Drink|23.12.2021 13:00

Χριστούγεννα: Μαγειρέματα με πνεύμα γιορτινό

Newsroom

Τα Χριστούγεννα είναι πια σε απόσταση αναπνοής. Είναι ώρα να διαλέξετε τι θα μαγειρέψετε, να οργανωθείτε, να κάνετε τα ψώνια σας. Είτε ακολουθήσετε το ρεύμα της γαλοπούλας και του χοιρινού, που είναι οι πιο χαρακτηριστικοί πρωταγωνιστές την παραμονή και ανήμερα, είτε προτιμήσετε κάτι διαφορετικό, όπως μοσχάρι, πάπια ή και κοτόπουλο –μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακό, στολισμένο στην πιατέλα του– φροντίστε να το χαρείτε. Από την ώρα των προμηθειών μέχρι το σερβίρισμα, όταν όλα πλέον είναι έτοιμα.

Απλό ή πιο σύνθετο, πετυχημένο τραπέζι είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα. Εμείς παρακάτω σας έχουμε μερικές προτάσεις συνταγών, για κύρια πιάτα, ορεκτικά και συνοδευτικά, κλασικά και λίγο πιο... αναπάντεχα, που μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις ημέρες, εσείς διαλέξτε αυτά που σας ταιριάζουν και βάλτε τα καλά υλικά και την φροντίδα.

Τα ορεκτικά και τα συνοδευτικά

Φτιαγμένο με τρία διαφορετικά τυριά, φουσκωτό σαν συννεφάκι, το πολύ νόστιμο αυτό σουφλέ μπορεί να μπει στο κέντρο του τραπεζιού ή να σερβιριστεί σε ατομικά σκεύη, καλό είναι όμως να το ετοιμάσετε την τελευταία στιγμή. Δείτε την συνταγή εδώ.

Σ΄ αυτή την διαφορετική κρεατόπιτα, το κρέας σιγομαγειρεύεται με καρότα, κρεμμύδι, μανιτάρια, σβήνεται με κονιάκ και σκεπάζεται με τραγανό φύλλο σφολιάτας. Δείτε την συνταγή εδώ.

Αυτό το μυρωδάτο τσάτνεϊ ταιριάζει θαυμάσια με γραβιέρα και παρμεζάνα, ζαμπόν χοιρινό ή γαλοπούλας, με ψητά πουλερικά ή ψητό χοιρινό κρέας. Δείτε την συνταγή εδώ.

Αυτό το γλυκοφάγωτο πιλάφι, με μαύρο ρύζι, κινόα, κάστανα, κουκουνάρι και ρόδι, όμορφα σερβιρισμένο μέσα στην μελωμένη κολοκύθα, είναι ένα συνοδευτικό για τα κρεατικά που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Δείτε την συνταγή εδώ.

Μια ενισχυμένη, άκρως γιορτινή παραλλαγή στην κλασική βρετανική «πίτα του βοσκού» που γεμίζει τα πιάτα θαλπωρή. Δείτε την συνταγή εδώ.

Τα κύρια πιάτα

Τρυφερό, με φίνο άρωμα και τραγανή πετσούλα που κάνει κρακ, είναι θαυμάσια ιδέα για τους λάτρεις του χοιρινού. Δείτε την συνταγή εδώ.

Όλα τα βήματα από την κλασική μαρινάδα, που κάνει το κρέας της γαλοπούλας πολύ τρυφερό, μέχρι την πεντανόστιμη σάλτσα που φέρνει χαμόγελα ικανοποίησης. Δείτε την συνταγή εδώ.

Σιγομαγειρεμένο στη γάστρα με καρότα, πράσα, σελινόριζα, κρεμμύδι, μπαχαρικά και μυρωδικά, το μοσχαράκι πραγματικά λιώνει στο στόμα. Δείτε την συνταγή εδώ.

Φτιαγμένο με χοιρινό λαιμό ή πανσέτα, με μια πολύ νόστιμη γέμιση με αποξηραμένο βερίκοκο, ξινόμηλο και πορτοκάλι, αυτό το χοιρινό κλέβει την παράσταση. Δείτε την συνταγή εδώ.

Μια πολύ ωραία ιδέα με κλασικό άρωμα για όσους προτιμήσουν για το γιορτινό τραπέζι ένα πολύ νόστιμο πουλερικό που δεν τρώμε κάθε μέρα. Δείτε την συνταγή εδώ.

γιορτινό τραπέζισυνταγέςγιορτέςΧριστούγεννα