Food & Drink|28.03.2022 15:37

Συμβουλές και tips - Τι κάνετε, αν η φέτα βγήκε πολύ αλμυρή

Newsroom

Αν το τυρί φέτα που αγοράσατε παραείναι αλμυρό για τα γούστα σας ή τη συνταγή για την οποία το προορίζεται υπάρχει τρόπος να μειώσετε την αλμύρα.

Πώς θα «γλυκάνετε» τη φέτα

Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε για να απαλύνετε τη γεύση μιας πολύ αλμυρής φέτας είναι το εξής: Βυθίζετε το κομμάτι της φέτας σε ένα δοχείο γεμάτο με φρέσκο γάλα, το οποίο πρώτα θα έχετε βράσει. Αφήνετε τη φέτα αρκετές ώρες στο βρασμένο γάλα. Όταν θα τη βγάλετε, το γάλα θα έχει τραβήξει αρκετό από το αλάτι μειώνοντας την επιπλέον αλμύρα.

> Δείτε περισσότερα cooking tips από το ethnos.gr πατώντας εδώ

> Δείτε περισσότερα cooking tips από το icookgreek.com πατώντας εδώ

γάλαφέτααλάτι