Food & Drink
|
27.04.2022 10:52
Το κόλπο για ευκολότερο ξεφορμάρισμα του ζελέ
NewsroomΦρουί ζελέ, γλυκά με ζελατίνη, κρέμες, αλλά και αλμυρές «πηχτές» εμφανίζονται συχνότερα στα ψυγεία μας καθώς ο καιρός ζεσταίνει. Τα δροσερά και ανάλφρα γλυκά μετατρέπονται ωστόσο σε μικρούς μπελάδες στο ξεφορμάρισμα -ειδικά αν προσπαθήσει να το κάνει κανείς αμέσως μόλις βγουν απ’ το ψυγείο.
Υπάρχει όμως ένας απλούστατος τρόπος για να ξεφορμάρετε εύκολα τα ζελέ και τις κρέμες ψυγείου από τις φόρμες όπου τα φτιάξατε χωρίς να χαλάσετε το σχήμα τους. Το μυστικό είναι να βυθίσετε προηγουμένως τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και στη συνέχεια να την αναποδογυρίζετε στην πιατέλα σερβιρίσματος.
Διαβάστε ακόμη
- Τους «έκαψαν» οι συνομιλίες και η χλιδή - Πώς εκβίαζαν τα θύματά τους οι εφοριακοί της Χαλκίδας
- Τα σχολικά γεύματα της ντροπής: Το ριζότο με μυρωδιά χαλασμένου αυγού και η μούχλα στο ψωμάκι
- Singapore Airlines: 20 στην εντατική μετά τις ακραίες αναταράξεις – Τραύματα σε εγκέφαλο και σπονδυλική στήλη
- Πανσέληνος Μαΐου: Το «φεγγάρι των λουλουδιών» χάρισε εκπληκτικές εικόνες – Δείτε φωτογραφίες