Food & Drink
|
27.04.2022 10:52
Το κόλπο για ευκολότερο ξεφορμάρισμα του ζελέ
NewsroomΦρουί ζελέ, γλυκά με ζελατίνη, κρέμες, αλλά και αλμυρές «πηχτές» εμφανίζονται συχνότερα στα ψυγεία μας καθώς ο καιρός ζεσταίνει. Τα δροσερά και ανάλφρα γλυκά μετατρέπονται ωστόσο σε μικρούς μπελάδες στο ξεφορμάρισμα -ειδικά αν προσπαθήσει να το κάνει κανείς αμέσως μόλις βγουν απ’ το ψυγείο.
Υπάρχει όμως ένας απλούστατος τρόπος για να ξεφορμάρετε εύκολα τα ζελέ και τις κρέμες ψυγείου από τις φόρμες όπου τα φτιάξατε χωρίς να χαλάσετε το σχήμα τους. Το μυστικό είναι να βυθίσετε προηγουμένως τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και στη συνέχεια να την αναποδογυρίζετε στην πιατέλα σερβιρίσματος.
Διαβάστε ακόμη
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο