Food & Drink|29.04.2022 08:30

Γλυκό σνακ με το τίποτα - Σφολιατίνια στριφτά με σοκολατένιο άλειμμα

Newsroom

Τα στριφτά κρουασίνια γίνονται εύκολα στο σπίτι με απλά υλικά: σφολιάτα, σοκολατένιο άλειμμα σπιτικό ή του εμπορίου (μερέντα, νουτέλα κ.λπ.), ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας και αυγό χτυπημένο για το άλειμμα. Το icookgreek.com προτείνει δυο τρόπους, τις εικόνες των οποίων μπορείτε να δείτε εδώ.

O ένας τρόπος είναι να κόψετε από πριν τη σφολιάτα (που θα τοποθετήσετε σε οριζόντια θέση) σε 8 κάθετες λωρίδες. Εν συνεχεία αλείφετε τη μισή πλευρά κάθε λωρίδας με σοκολατένιο άλειμμα, την πασπαλίζετε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και καλύπτετε τη γέμιση σκεπάζοντάς τη με την άλλη μισή (την κενή).

Ο δεύτερος και ευκολότερος τρόπος (ειδικά αν διαθέτετε κόφτη πίτσας) είναι να χρησιμοποιήσετε δύο φύλλα σφολιάτας. Στο ένα φύλλο απλώνετε το σοκολατένιο άλειμμα και πασπαλίζετε με τους ξηρούς καρπούς και ό,τι άλλο θέλετε (πχ. τριμμένο μπισκότο). Στη συνέχεια καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο. Κόβετε με τον κόφτη (ή ένα καλό μαχαίρι) σε λωρίδες ήδη γεμισμένες.

Και στις δύο περιπτώσεις πατάτε ελαφρά με τον πλάστη τις λωρίδες σφολιάτας (αφού τις γεμίσετε) για να κολλήσουν. Στρίβετε τις λωρίδες για να δημιουργήσετε τα στριφτά κρουασίνια-σφολιατίνια είτε ξεκινώντας από τη μέση και συνεχίζοντας το στριφογύρισμα προς τις άκρες είτε πιάνοντας τις δύο άκρες τους και στριφογυρίζοντας δυο τρεις φορές.

Εν συνεχεία, τοποθετείτε τα στριφτά κρουασίνια – σφολιατίνια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφετε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.

Εκτός από τη γλυκιά γέμιση με άλειμμα σοκολάτας, τριμμένο μπισκότο, κανέλα και διάφορους ξηρούς καρπούς, μπορείτε να επιλέξετε γέμιση με την αγαπημένη σας μαρμελάδα ή με σταφίδες, κανέλα και ζάχαρη.

γλυκόσοκολάτασνακσφολιάτασυνταγή