Food & Drink|02.05.2022 21:32

Το κόλπο για σπιτική γρανίτα χωρίς γρανιτομηχανή και το μυστικό για γρανίτα στο λεπτό

Newsroom

Σας αρέσουν οι σπιτικές γρανίτες, και όχι άδικα! Είναι δροσερές, φρουτένιες, άκρως καλοκαιρινές, παρασκευάζονται πανεύκολα και αποτελούν μια πολύ πιο ελαφριά και ολιγοθερμιδική εναλλακτική στα παγωτά, αφού εκτός από τη ζάχαρη δεν έχουν άλλα επιβαρυντικά υλικά.

Συνταγές για γρανίτες όπως αυτές του icookgreek.com είναι απλές, δε θέλουν παγωτομηχανή/γρανιτομηχανή και ποιοτικές, αφού ξέρετε καλά τι φρούτα έχετε διαλέξει.

Γρανίτα χωρίς γρανιτομηχανή/παγωτομηχανή

Μήπως όμως κολλάτε στην ιδέα ενός δοχείου γεμάτου παγωμένη γρανίτα στην κατάψυξη, φοβούμενοι/ες ότι δε θα μπορέσετε να το σερβίρετε; Η λύση είναι τόσο απλή και βρίσκεται ήδη στον καταψύκτη σας.

Μοιράστε το μείγμα της γρανίτας σε απλές παγοκυψέλες και καταψύξτε το! Με ένα σμπάρο δυο τρυγώνια… Και φανταστικά παγάκια γρανίτας θα έχετε για τα αναψυκτικά, τα κοκτέιλ και τους χυμούς με ταιριαστή γεύση και τη γρανίτα σας θα τη σερβίρετε πανεύκολα σε μπολ ή ψηλό ποτήρι μόλις ετοιμαστεί: απλώς θα θρυμματίσετε μερικά γρανιτοπαγάκια στο μπλέντερ και έτοιμη!

Γρανίτα στο λεπτό

Αν θέλετε να γευτείτε μια δροσερή γρανίτα φρούτου χωρίς καθόλου αναμονή, βάλτε στο μπλέντερ τα υλικά της συνταγής σας και χτυπήστε μαζί με μερικά παγάκια. Καθώς τα παγάκια θα θρυμματιστούν, θα έχετε ένα αρκετά ικανοποιητικό σε δροσιά και γεύση μείγμα στα γρήγορα. Γευστικό υποκατάστατο μιας γρανίτας σε χρόνο-μηδέν, μπορείτε ακόμη να αποκτήσετε, αν χτυπήσετε με ζάχαρη άχνη με κατεψυγμένα βατόμουρα του σούπερ μάρκετ.

γρανίταtipsφρούτα