Food & Drink|31.05.2022 08:37

Γαρίδες στο τραπέζι – Πέντε συνταγές για μεζέδες ή κυρίως πιάτα

Newsroom

Γίνονται γρήγορα, είναι γευστικές και πολύ ευέλικτες. Πάρτε μερικές ιδέες να φτιάξετε τις γαρίδες, από το κλασικό σαγανάκι με φέτα και ντομάτα ως το ευφάνταστο μαγειρευτό με χόρτα και ταραμά. Θυμηθείτε ότι οι γαρίδες είτε στο τηγάνι είτε στην ψηστιέρα θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα για να διατηρήσουν τη ζουμεράδα τους και τη νοστιμιά τους.

Συνταγή για γαρίδες με κύμινο, λάιμ και τζίντζερ

Για να φτιάξετε τις γαρίδες της αρχική εικόνας του άρθρου δεν έχετε παρά να τις πασπαλίσετε με κύμινο και αλάτι. Τις ψήνετε σε φαρδύ τηγάνι με ελαιόλαδο για 1'-2' από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν ροζ. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στο λάδι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ, 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού χυμό λάιμ και το ξύσμα του. Ανακατεύετε μια δυο φορές να αναμειχθούν τα υλικά και περιχύνετε τις γαρίδες με το αρωματικό λάδι. Τις γαρίδες αυτές μπορείτε να τις σερβίρετε ως έχουν, να τις τυλίξετε σε πιτούλες ή να τις σερβίρετε με ρύζι.

Συνταγή για γαρίδες με σκόρδο και ούζο

Ένας ακαταμάχητος μεζές που μπορεί να γίνει και επικάλυψη σε λαχταριστές μπρουσκέτες. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Συνταγή για γαρίδες και χόρτα και σάλτσα ταραμά

Ένας ευφάνταστος τρόπος να μαγειρέψετε τις γαρίδες και να τις σερβίρετε ως κυρίως πιάτο. Ιδανικό για ελαφρύ βραδινό. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Συνταγή για γαρίδες σοτέ με γουακαμόλε

Απίθανο ορεκτικό που συνδυάζει την αγαπημένη γεύση από τις γαρίδες με το δημοφιλές ντιπ με βάση το αβοκάντο. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Το πλέον δημοφιλές και αγαπημένο ορεκτικό για ούζο του ελληνικού τραπεζιού. Δείτε τη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα και φέτα πατώντας εδώ.

γαρίδεςχόρταντομάταφέτασυνταγέςταραμάς