Food & Drink | 08.06.2022 08:19

Συμβουλές και tips - Πότε βάζουμε άσπρο πιπέρι στο φαγητό;

Newsroom

Περί ορέξεως λόγος ουδείς ως γνωστόν και ο καθείς μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο χρώμα πιπεριού του «κάνει κέφι» γευστικά και του ταιριάζει οπτικά στο πιάτο του. 

Ωστόσο, εστιάζοντας σε αυτό το «οπτικά», είναι κάποιες φορές που το μαύρο πιπέρι μπορεί να δημιουργήσει ... μαύρη εντύπωση στην τελική εικόνα μιας λευκής σάλτσας που ετοιμάζουμε στο σπίτι.

Όταν έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, με παρασκευάσματα ανοιχτών αποχρώσεων όπως η μπεσαμέλ και ο πουρές, αλλά και όταν φτιάχνουμε μια σάλτσα με βάση την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το γιαούρτι ή το φρέσκο τυρί-κρέμα, η γενική τάση είναι να προτιμάται το άσπρο πιπέρι, ώστε να ενσωματώνεται πιο εύκολα στο ζητούμενο χρωματικό τόνο και να περνάει όσο το δυνατόν απαρατήρητο στο οπτικό αποτέλεσμα, χαρίζοντας στο πιάτο μόνο το άρωμα και την πιπεράτη γεύση.