Το τέλειο πέστο – Συμβουλές και tips για σπιτική σάλτσα βασιλικού
NewsroomΗ σάλτσα με τη γενοβέζικη καταγωγή, όπου πρωταγωνιστεί το εμβληματικό του ελληνικού καλοκαιριού μυρωδικό, ο βασιλικός, κυκλοφορεί σε πολλές τυποποιημένες εκδοχές, ωστόσο καμία δε συγκρίνεται με την ποιότητα και τα αρώματα εκείνης που θα φτιάξετε στο σπίτι.
Το πέστο είναι ιδανικό για ζυμαρικά, ρύζι, σάντουιτς και ψητά λαχανικά, προσδίδοντας σε ό,τι προστεθεί δυνατό, μεσογειακό χαρακτήρα. Πέστο μπορεί να γίνει και με ρόκα, αλλά και με συνδυασμό βασιλικού-μαϊντανού.
Tips για σπιτικό πέστο
1. Μη ρίχνετε το πέστο στο φαγητό την ώρα που μαγειρεύεται. Αν θέλετε να προσθέσετε πέστο στo φαγητό, πρώτα αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μετά βάζετε το πέστο. Aλλιώς το τυρί «ψήνεται» και η σάλτσα «κόβει» (χωρίζεται απ’ το λάδι).
2. Αν δεν έχετε γουδί, υπάρχει και το μπλέντερ (ή το μίξερ) που κάνει κάνει και ευκολότερη τη δουλειά.
3. Το τυρί πρέπει να είναι φρεσκοτριμμένο.
4. Το πέστο διατηρείται αρκετά στην κατάψυξη, οπότε μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να τη φυλάξετε.
5. Για να μη μαυρίσει η σάλτσα πέστο, πρέπει να έχετε αρκετή ποσότητα υλικών μέσα στο μπλέντερ και να φροντίσετε να μην τα αλέθετε για πολλή ώρα.
6. Η σάλτσα διατηρείται αεροστεγώς κλεισμένη στο ψυγείο για δυο-τρεις ημέρες και στην κατάψυξη για περίπου ένα μήνα.
- Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
- Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
- Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια