Food & Drink|26.10.2018 12:14

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο παγωτό φράουλα!

Newsroom

Αν βαρεθήκατε να τρώτε τα παγωτά του εμπορίου ή αν θέλετε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στην παρασκευή παγωτού, ήρθε η ώρα. Με την παρακάτω συνταγή θα δημιουργήσετε τις δικές σας γεύσεις εύκολα και γρήγορα!

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι φράουλες,καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε φράουλες, μέλι, ζάχαρη και χυμό λεμονιού.
  2. Αφήνετε να ενωθούν καλά για 20 λεπτά, έως ότου οι φράουλες απελευθερώσουν τους χυμούς τους.
  3. Ανακατέψτε το μείγμα ή με ένα πιρούνι ή χρησιμοποιώντας το μίξερ και ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  4. Ρίξτε το μείγμα στον παρασκευαστή παγωτού και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή σας. Συνήθως χρειάζεται 15-20 λεπτά να χτυπηθεί καλά. Μπορείτε να φάτε το παγωτό μαλακό ή να το καταψύξετε σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 ώρες για καλύτερα αποτελέσματα.
σπιτικό παγωτόφράουλαπαγωτό