Food & Drink|24.08.2022 08:21

Peloponnese Food Stories - Δεύτερη στάση στην Κορώνη και έπεται το Παράλιο Άστρος

Newsroom

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε η δεύτερη στάση του Peloponnese Food Stories - Ιστορίες ανθρώπων, γεύσεων, πολιτισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με φόντο την Κορώνη της Μεσσηνίας στις 7 Αυγούστου. Επόμενη στάση, στο Παράλιο Άστρος στις 26 Αυγούστου.

Το γαστρονομικό φεστιβαλικό γεγονός που ξεκίνησε από την Αρεόπολη της Λακωνίας και συνεχίζεται με δυναμική σε άλλες περιφερειακές ενότητες προσφέρει μια άκρως βιωματική και αυθεντική εμπειρία που θέτει στο επίκεντρο την ιστορία, την μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, την λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό.

Η εμπειρία της Κορώνης

Η πετυχημένη βραδιά με το γαστρονομικό γίγνεσθαι του τόπου να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στην Κορώνη, την εμβληματική κοινότητα της UNESCO για τη μεσογειακή διατροφή, άφησε καλές εντυπώσεις δημιουργώντας μία όμορφη και ξεχωριστή ανάμνηση.

Πλήθος επισκεπτών περιηγήθηκε στην έκθεση των τοπικών προϊόντων, παρακολούθησε μαγειρικές επιδείξεις και γευσιγνωσία κρασιού και εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, καθώς και μουσική εν πλω. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στον εμβληματικό χαρακτήρα της Κορώνης, στην σημασία της προβολής και ανάδειξης της μεσογειακής – ελληνικής διατροφής, εκφράζοντας παράλληλα συγχαρητήρια και ευχαριστίες προς τους συνδιοργανωτές και συγκεκριμένα τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Κορώνης, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, όπως επίσης στο Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και το Μανιατάκειον Ίδρυμα τα οποία στήριξαν την χθεσινή εκδήλωση.

Το Πρόγραμμα

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης -την οποία παρουσίασε η chef Αγγελική Τσουκαλά- είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν:

• LIVE COOKING SESSIONS από πέντε καταξιωμένους chefs, τους Κωνσταντίνο Βασιλειάδη, Πέτρο Βρυώνη, Γεωργία Κουτσούκου, Νικήτα Μπατσικούρα, Πέτρο Κουμουνδούρο, οι οποίοι δημιούργησαν ένα μενού πέντε πιάτων με σκοπό να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αντιπροσωπευτικές γεύσεις της μεσσηνιακής – τοπικής κουζίνας

• LIVE COCTAIL SESSION από τον γευσιγνώστη αποσταγμάτων Γιώργο Παπαδογούλα

• WINE TASTING από τον διακεκριμένο sommelier Εμμανουήλ Κεντικελένη, Head Sommelier της Costa Navarino – Navarino Dunes που περιελάμβανε γευσιγνωσία μεσσηνιακών κρασιών.

Παράλληλα, υπήρξαν δράσεις για τους μικρούς επισκέπτες, ενώ ο Βασίλης Ράλλης και η μπάντα του δημιούργησαν μια ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα αποδίδοντας, εν πλω, γνωστές επιτυχίες ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Επόμενο ραντεβού στο Παράλιο Άστρος

Το Παράλιο Άστρος, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας-ΠΕ Αρκαδίας, θα αποτελέσει τον τρίτο σταθμό του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories Ιστορίες ανθρώπων-γεύσεων-πολιτισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο Παράλιου Άστρους, σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

H αυθεντική και βιωματική εμπειρία, η οποία εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής, για ακόμη μια φορά θα θέσει στο επίκεντρο την ιστορία, τη μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, τη λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Άννα Καλογεροπούλου αναφορικά με την επερχόμενη εκδήλωση στο Παράλιο Άστρος, τόνισε χαρακτηριστικά: «To Peloponnese Food Stories θέτει σε πρώτο πλάνο τον γαστρονομικό πλούτο ολόκληρης της Περιφέρειας. Είναι άλλωστε υποχρέωσή μας να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την αρκαδική γη και τα τοπικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν τους πρεσβευτές μας». Η κ. Καλογεροπούλου συνέχισε επισημαίνοντας: «Mέσα από τις πρώτες ύλες εξωτερικεύεται ο πολιτισμός, η ταυτότητα και η ιστορία μας. Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου αποτελεί έναν μεγάλο σταθμό καθώς και μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Η 3η εκδήλωση του Food Stories θα πραγματοποιηθεί στο Παράλιο Άστρος, έναν εξίσου δυνατό και πολλά υποσχόμενο τουριστικό προορισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Κλείνοντας η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού σημείωσε ότι: «Στόχος μας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων μέσα από τις οποίες συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις και εμπλέκονται ενεργά οι τοπικές κοινωνίες!»

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 7295620.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

γαστρονομίαΠελοπόννησοςφεστιβάλ