Food & Drink|26.10.2018 12:15

Αλμυρά μάφιν για τέλειες βραδιές με φίλους!

Newsroom

Έχετε καλέσει φίλους στο σπίτι και δεν έχετε έτοιμο έναν μεζέ; Ανοίξτε το ψυγείο, βγάλτε τα παρακάτω υλικά και δημιουργήστε αλμυρά μάφιν! Θα σας πάρει μόλις 20 λεπτά να τα ετοιμάσετε κι άλλα τόσα περίπου για να τα ψήσετε!

Υλικά

  • 100 γραμμάρια βούτυρο (συν 20 γραμμάρια για το άλειμμα)
  • 10 φέτες μπέικον
  • 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουταλάκι σούπας baking powder
  • 150 ml γάλα
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 1 αβγό
  • Λίγο ψιλοκομμένο πράσο
  • 150 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς και αλείφετε μ’ ένα πινέλο μια θήκη για 12 μάφιν.
  2. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τηγανίστε το μπέικον για 5 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσό. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια ψιλοκόψτε το.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το baking. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, αναμείξτε το βούτυρο στο μείγμα αλεύρι μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, το λάδι και το αβγό. Ρίξτε το υγρό αυτό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε ελαφρά μέχρις ότου το μείγμα ενωθεί καλά. Προσθέστε το μπέικον, το ψιλοκομμένο πράσο και το τυρί.
  5. Ψήνετε τα μάφιν για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. 
αλμυρά μάφινμάφινσνακ