Food & Drink|07.10.2022 08:22

Τορτίγιες, τάκος, μπουρίτος - Η χαρά της παρέας έρχεται από το Μεξικό

Newsroom

Μοιάζουν να φτιάχτηκαν για να τις μοιράζεσαι… Λιχουδιές με επιρροή από τη μεξικάνικη και την tex-mex κουζίνα ιδανικές για βραδιές με φίλους.

Εν αρχή ην η τορτίγια. Ίσως η ισχυρότερη παρουσία στο μεξικανικό τραπέζι, μια πίτα καλαμποκιού -που πλέον έχει εξευρωπαϊστεί πλήρως και διατίθεται φτιαγμένη σε όλα τα μεγέθη και με όλων των ειδών τα αλεύρια- που συμμετέχει σε αμέτρητες λιχουδιές. Με τορτίγιες τηγανητές ή ψητές φτιάχνεις λαχταριστά τάκος, με τορτίγιες γεμισμένες με ό,τι βάζει ο νους και τυλιγμένες σε ρολό φτιάχνεις ακαταμάχητα μπουρίτος και με τορτίγιες και τις πικάντικες εντσιλάδας.

Ακολουθούν μερικές συνταγές που θα σου ανοίξουν την όρεξη και θα εκτιμήσουν οι φίλοι σου μαζί με μπίρες -ή καμιά τεκίλα με μέτρο. Από το τραπέζι δεν μπορεί να λείπει βέβαια το τόσο δημοφιλές γουακαμόλε, ντιπ με βάση το αβοκάντο

Συνταγή για γουακαμόλε (Ντιπ με αβοκάντο)

Πρόκειται για ένα από τα πλέον δημοφιλή διεθνώς ντιπ/σάλτσες της μεξικανικής κουζίνας με πρωταγωνιστή το αβοκάντο. Δείτε πώς θα το φτιάξετε πατώντας εδώ.

Συνταγή για τάκος με σιγομαγειρεμένο χοιρινό

Μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών το χοιρινό της γέμισης λιώνει πραγματικά στο στόμα. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Συνταγή για τορτίγιες τυλιχτές με ψαρονέφρι και ανάμεικτα λαχανικά σε στυλ μπουρίτος

Ένα μείγμα ψιλοκομμένο λαχανικών ανακατεύεται με κομματάκια από ψαρονέφρι για να αποτελέσει γέμιση σε λαχταριστές τορτίγιες. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Συνταγή για τάκος με πικάντικο κιμά και τσένταρ

Μυρωδάτη σάλτσα κιμά με μπόλικα μπαχάρια, μπόλικο τυρί και 6-7 τορτίγιες συνθέτουν αυτό το πληθωρικό μεξικάνικο σνακ. Βρείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ. Με την ίδια σάλτσα κιμά μπορείτε να φτιάξετε τακίτος, τυλίγοντας τις τορτίγιες σε ρολό και τηγανίζοντάς της.

Συνταγή για μπουρίτος με μοσχαράκι barbacoa

Κρεμμύδια, μυρωδικά και μπαχάρια δίνουν γεύση σε αυτό το μοσχαράκι, ενώ στη γέμιση μπορεί να βάλει κανείς ρύζι, φασόλια και ξινόκρεμα. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

σπιτικές συνταγέςμεξικάνικη κουζίνααβοκάντοσυνταγέςχοιρινότορτίγιες