Food & Drink
|
03.11.2022 07:40
Συμβουλές και tips - Έτσι απορροφάτε περισσότερο σίδηρο από τις φακές
NewsroomΞέρετε ότι μία μερίδα φακές περιέχουν λίγο περισσότερο σίδηρο απ’ ό,τι μια μερίδα κρέατος και πολύ περισσότερο σίδηρο απ’ ό,τι μια μερίδα κοτόπουλο; Ωστόσο ο σίδηρος της φακής δεν απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό, καθότι μη αιμικός.
Ο τρόπος για να αυξήσετε την απορροφησιμότητα του σιδήρου
Προσθέστε στο πιάτο με τις φακές κάποιας μορφής βιταμίνης C (πιπεριές, λεμόνι κ.λπ.) ή συνοδέψτε με μπρόκολο για να μεγιστοποιήσετε την απορρόφηση του σιδήρου.
Αντιθέτως αποφύγετε να συνδυάζετε τις φακές με τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο (όπως γαλακτοκομικά/τυροκομικά) καθώς το στοιχείο αυτό μπλοκάρει περισσότερο την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
Διαβάστε ακόμη
- Μενίδι: Ο εφιάλτης που ζούσε η 40χρονη δίπλα στο γυναικοκτόνο – Η σοκαριστική κατάθεσή της στην αστυνομία - «Με έπιασε από το λαιμό»
- Ενδοοικογειακή βία: «Μου έλεγε θα σε σκοτώσω επειδή ζήτησα να χωρίσουμε» - Εφιάλτης για 30χρονη
- Αφρικανική σκόνη: Ήρθε για να μείνει το νέο κύμα – Δείτε σε χάρτες πως θα κινηθεί ο «αεροχείμαρρος»
- Απίστευτο βίντεο: Οδηγός ταξί καταδιώκει ληστή στα Καμίνια!