Food & Drink|03.11.2022 07:40
Συμβουλές και tips - Έτσι απορροφάτε περισσότερο σίδηρο από τις φακές
NewsroomΞέρετε ότι μία μερίδα φακές περιέχουν λίγο περισσότερο σίδηρο απ’ ό,τι μια μερίδα κρέατος και πολύ περισσότερο σίδηρο απ’ ό,τι μια μερίδα κοτόπουλο; Ωστόσο ο σίδηρος της φακής δεν απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό, καθότι μη αιμικός.
Ο τρόπος για να αυξήσετε την απορροφησιμότητα του σιδήρου
Προσθέστε στο πιάτο με τις φακές κάποιας μορφής βιταμίνης C (πιπεριές, λεμόνι κ.λπ.) ή συνοδέψτε με μπρόκολο για να μεγιστοποιήσετε την απορρόφηση του σιδήρου.
Αντιθέτως αποφύγετε να συνδυάζετε τις φακές με τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο (όπως γαλακτοκομικά/τυροκομικά) καθώς το στοιχείο αυτό μπλοκάρει περισσότερο την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
Διαβάστε ακόμη
- Πολύ στενά τα δημοσιονομικά περιθώρια: «Τέλος» στα έκτακτα μέτρα στήριξης
- Σχολεία: Τα «σπασμένα» των μαθητών θα πληρώνουν οι γονείς αλλιώς… Εφορία - Το νέο Ποινολόγιο
- Μπαίνουν νέες διοικήσεις σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Ελληνικό Μετρό μέσω ΑΣΕΠ- Στις ράγες ο Οδοντωτός
- Ξύπνησαν ανατριχιαστικές μνήμες: Πέντε σκελετοί ανακαλύφθηκαν στο Λημέρι του Λύκου, όπου κρυβόταν ο Χέρμαν Γκέρινγκ