Food & Drink|04.11.2022 07:46

Και για μεσημεριανό …μια σαλάτα -Αλλά τι σαλάτα!

Newsroom

Μακαρονοσαλάτες, σαλάτες οσπρίων, αλλά και σαλάτες λαχανικών ενισχυμένες με κάποια πρωτεΐνη ζωικής ή φυτικής προέλευσης είναι ιδανική λύση για ένα υγιεινό γεύμα που χορταίνει χωρίς να βαραίνει και χαρίζει ενέργεια για να συνεχιστεί η ημέρα.

Συνταγή για σαλάτα μεσογειακή με σπανάκι, καρύδια και ξερά σύκα

Δροσερή, χορταστική, πολύ γρήγορη κι εύκολη στην παρασκευή. Αυτή η μεσογειακή σαλάτα θα σας χαρίσει όλη τη γεύση και την ενέργεια των ξηρών καρπών και φρούτων με όλη τη φρεσκάδα από το σπανάκι. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.

Συνταγή για τονοσαλάτα με μαρούλι, ντοματίνια και αυγά

Φουλ στην πρωτεΐνη και πολύ χορταστική, η σαλάτα αυτή είναι ιδανική για όσους και όσες προσπαθούν να μειώσουν τη συνολική ημερίσια πρόσληψη υδατανθράκων. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.

Συνταγή για σαλάτα του Καίσαρα

Δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς είναι μια από τις δημοφιλέστερες σαλάτες στον κόσμο. Δείτε την ιστορία και πού οφείλει το όνομά της πατώντας εδώ και τη συνταγή για τη σπιτική εκδοχή της πατώντας εδώ.

Συνταγή για σαλάτα με ζυμαρικά, μανούρι και ντοματίνια

Υλικά: 500 γρ. βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό, 2 αβοκάντο,  1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο, 200 γρ. μανούρι ή ανθότυρο κομματιασμένο, ο χυμός 1 λεμονιού, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, λίγες σταγόνες πράσινο ταμπάσκο, 100 γρ. μαγιονέζα, 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, 2 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα

Εκτέλεση: Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Τα ρίχνετε σε μεγάλη σαλατιέρα ή μπολ. Προσθέτετε το μανούρι ή το ανθότυρο και το σέλερι. Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σε κυβάκια. Τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τα προσθέτετε στα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Χτυπάτε στο σέικερ ή στο μικρό μπλέντερ το λάδι με το ταμπάσκο, το ξίδι, τη μαγιονέζα, τον άνηθο και το γιαούρτι και περιχύνετε τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Γαρνίρετε τη σαλάτα με τα ντοματίνια και σερβίρετε.

Tip. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ντρέσινγκ μαγιονέζας-γιαουρτιού με μια βινεγκρέτ της αρεσκείας σας.

Συνταγή για σαλάτα με ρεβίθια, πλιγούρι και μυρωδικά

Αν αθλείστε υπερβολικά ή έχετε σκληρή σωματική εργασία, αυτή η σαλάτα γεμάτη καλούς υδατάνθρακες είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο οργανισμός για να ενισχυθεί με ενέργεια, αλλά και πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

σπανάκιζυμαρικάμαρούλιασαλάτες