Food & Drink|12.12.2022 08:20

Γιορτινά κεράσματα - Μπισκοτάκια βουτύρου για τα παιδιά (χωρίς μπαχαρικά)

Newsroom

Μπορεί η κανέλα, το γαρίφαλο, η πιπερόριζα (τζίντζερ) και τα άλλα μπαχάρια των κλασικών χριστουγεννιάτικων μπισκότων να είναι η χαρά των ενηλίκων και των μεγαλύτερων παιδιών, όμως τα πιτσιρίκια συνήθως ζητούν ηπιότερες γεύσεις και αρώματα.

Μπέικιν πάουντερ αντί για μαγειρική σόδα

Η συνταγή αυτή είναι ό,τι πρέπει για τα μικρά. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα (παρότι η μυρωδιά της εξαφανίζεται όταν τα μπισκότα κρυώσουν εντελώς), μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ. Θα χάσετε λίγη από την τραγανότητα των μπισκότων, αλλά πάντα θα έχουν ωραία γεύση.

Μπισκοτάκια σκέτα, με γλάσο ή γεμιστά

Με τις παρακάτω ποσότητες υλικών βγαίνουν 30-36 μπισκοτάκια, ανάλογα το μέγεθος του κουπ πατ και το σχήμα που θα τα κόψετε. Μπορείτε να τα αφήσετε σκέτα, να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη, να τα στολίσετε με γλάσο ρουαγιάλ (δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ), να τα γεμίσετε με μαρμελάδα κλείνοντάς τα ανά δύο σαν «σάντουιτς» ή με σοκολατένια κρέμα (δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ). 

Συνταγή για μπισκοτάκια βουτύρου για τα παιδιά

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι άσπρη, κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα σε ένα μπολ.
  2. Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Ρίχνετε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύετε μέχρι να αποτήσετε μια λεία ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και τυλίγετε κάθε κομμάτι με πλαστική μεμβράνη. Αφήνετε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα ή μέχρι να σφίξει αρκετά για πλάθεται.
  4. Ανοίγετε τις ζύμες μία μία με τον πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε δίσκους πάχους περίπου 1 εκ. Κόβετε με κουπ πατ μπισκοτάκια στα επιθυμητά σχήματα και τα τοποθετείτε σε ταψάκι με χαμηλά τοιχώματα ή λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Βάζετε τα μπισκότα για άλλα 15' στο ψυγείο.
  6. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου 8'-10' (ανάλογα με το μέγεθος) ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες.
συνταγέςβούτυρομπισκόταγιορτινά γλυκά