Food & Drink|30.12.2022 07:28

Γκουρμέ στο ...μάτι - Μετατρέψτε εύκολα το τραπέζι σε γιορτινό με 7 tips

Newsroom

Υπάρχουν ορισμένα «τρικ» που μπορούν να βάλουν «γκουρμέ» πινελιές στα κλασικά πιάτα του γιορτινού τραπεζιού, προσθέτοντάς τους γεύση, αλλά κυρίως εικόνα, και φρεσκάροντας τις δημιουργίες σας.

  1. Αν το αγαπημένο σας μαγειρευτό ή το ψητό περιλαμβάνει καρότα ή σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα, μπορείτε μαζί με τα κλασικά πορτοκαλιά να βάλετε μερικά μοβ ή να προσθέσετε το υπόλευκο παστινάκι. Η όψη του πιάτου από συνηθισμένη θα γίνει αμέσως πιο ξεχωριστή.
  2. Όπου μπαίνει πατάτα μπορεί να μπει και πορτοκαλιά γλυκοπατάτα ή πατάτα Περού, που είναι έντονα μοβ και δίνει εκπληκτικούς πουρέδες και βελουτέ, εντυπωσιακά στην όψη αλλά και σε γεύση, καθώς είναι πατάτα έντονα αμυλώδης.
  3. Βάλτε ξινόμηλα ή κυδώνια μαζί με τις πατάτες του ψητού χοιρινού ή πουλερικού. Δίνουν χειμωνιάτικο τόνο και πλουτίζουν τη γαρνιτούρα.
  4. Συνταγές που απαιτούν πολύ ακριβά κρασιά, όπως Μαδέρα ή Πόρτο, γίνονται εξίσου νόστιμες με την πιο οικονομική ελληνική Μαυροδάφνη, το σαμιώτικο κρασί ή άλλους εκλεκτούς γλυκούς οίνους της χώρας μας.
  5. Το μαύρο σουσάμι δίνει πιο γιορτινή όψη στην επιφάνεια της πίτας ή του ψωμιού απ’ ό,τι το κλασικό.
  6. Λίγο ρόδι θα μετατρέψει και την πιο ταπεινή πράσινη σαλάτα σε εορταστικό πιάτο. Φτιάξτε μια γιορτινή βινεγκρέτ ρίχνοντας μέσα στο μπλέντερ 200 γρ. χυμό ρόδι, 30 γρ. πετιμέζι ροδιού, 30 γρ. ξίδι λευκού κρασιού, 300 γρ. ελαιόλαδο και ηλιέλαιο, λίγο αλάτι.
  7. Λίγες σταφίδες και βραστά κάστανα κάνουν το κλασικό, συνοδευτικό πιλάφι να μοιάζει με γέμιση και θα δείχνει πιο χριστουγεννιάτικο.
tipsπατάτεςγιορτινό τραπέζιΚαρότορόδια