Food & Drink|09.02.2023 07:46

Χειμωνιάτικα μαγειρευτά - Αγαπημένες συνταγές της κατσαρόλας

Newsroom

Από το κοκκινιστό μοσχαράκι, το στιφάδο και το χοιρινό πρασοσέλινο ως το γαλλοπρεπή κρασάτο κόκορα με μανιτάρια ή το ουγγαρέζικο γκούλας, οι κατσαρόλες του κόσμου έβγαλαν γευστικά αριστουργήματα για τις κρύες μέρες.

Η συνταγή είναι συνήθως απλή, αλλά θέλει υπομονή: για να λιώνει το κρέας ή το πουλερικό, να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά και να καλοχυλώσει η σάλτσα σε ένα σούπερ γευστικό κράμα που συνήθως απολαμβάνουμε με εκλεκτό οίνο και μπόλικο φρέσκο ψωμί. Ανάλογα με την όρεξή σας τα μαγειρευτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ρύζι και ζυμαρικά ή με τηγανητές πατάτες ή λαχανικά πουρέ.

Αν ψάχνετε συνταγή για μοσχαράκι κατσαρόλας με μανιτάρια και καρότα μπορείτε να τη βρείτε πατώντας εδώ.

Στην περίπτωση που βρεθήκατε με ένα καλό κομμάτι αγριογούρουνο, το οποίο ετοιμάζεστε να το μαγειρέψετε στην κατσαρόλα, να θυμάστε ότι το κρέας του θέλει καλό μαρινάρισμα -μην το βιαστείτε. Βρείτε συνταγή για αγριογούρουνο κρασάτο σιγομαγειρεμένο πατώντας εδώ.

Μπορεί να φημίζεται ο λαγός, όμως το τρυφερό μοσχαράκι στιφάδο γίνεται εξίσου νόστιμο μαγειρεμένο με συγκεκριμένο είδος κρεμμυδιών -τα κοκκάρια- κανέλα και μπαχάρια. Η πλούσια σάλτσα του είναι πραγματική απόλαυση.  Βρείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

Αλλά και για τους λάτρες του κοτόπουλου, της κότας ή του κόκορα, η κατσαρόλα μπορεί να κρύβει εξαιρετικές ιδέες. Όπως το κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια, καρότα και μπέικον που θα βρείτε με ένα κλικ εδώ.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ.

κοτόπουλοαγριογούρουνομοσχάρικατσαρόλαςχειμώνας