Food & Drink|13.04.2023 11:16

Πασχαλινά αυγά βαμμένα φυσικά - Με λαχανικά, καρπούς και μπαχαρικά

Newsroom

Αν θέλετε πασχαλινά αυγά σε πιο φυσικό και eco friendly στυλ χωρίς χρήση βαφών του εμπορίου, δεν έχετε παρά να στραφείτε στα λαχανικά, εκείνα που από τα παλιότερα χρόνια βοηθούσαν σε κάθε λογής χρωμάτισμα. Επιπλέον μπαχαρικά όπως ο κορκουμάς και ο ελληνικός καφές μπορούν να δώσουν στα αυγά όμορφες φυσικές αποχρώσεις.

Επιλέξτε για φυσική βαφή αυγά λευκού χρώματος (στους αδύναμους, φυσικούς επιχρωματισμούς δεν ενδείκνυται η χρήση μπεζ αυγών).

Ποια υλικά για ποιο χρώμα αυγού

Απο τα πλέον διαδεδομένα λαχανικά που βγάζουν χρώμα είναι: τα παντζάρια, το κόκκινο και μοβ λάχανο και οι φλούδες των κρεμμυδιών. Απο τα πιο συνήθη μπαχαρικά είναι ο κουρκουμάς. Από καρπούς, ο αλεσμένος καφές.

  1. Για καφεκόκκινα ή ελαφρώς πορτοκαλί αυγά θα χρησιμοποιήσετε παντζάρια ή φύλλα κρεμμυδιών.
  2. Για καφέ αυγά, ελληνικό καφέ.
  3. Για γαλαζωπά ή μοβ αυγά θα χρειαστείτε ένα κόκκινο/μοβ λάχανο.
  4. Για παστέλ κίτρινα αυγά χρησιμοποιείτε κουρκουμά. 

Δείτε την εκτέλεση πατώντας εδώ.

Πασχαλινά αυγάΠάσχαλαχανικάέθιμα