Food & Drink|12.10.2023 07:50

Έχουμε αυγά, έχουμε φαγητό - Γρήγορο, νόστιμο, πρωτεϊνούχο

Newsroom

Απλό, λιτό και πλήρες, το αυγό είναι τροφή με απίστευτο διατροφικό πλούτο. Περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη και το ασπράδι ίχνος λιπαρών, οπότε μπορούμε άφοβα να αυξάνουμε την ποσότητά του σε ομελέτες, αυγοφέτες και φριτάτες κρατώντας σταθερό τον αριθμό των κρόκων. Τα αυγά έχουν χρήσιμα μέταλλα και βιταμίνες. Όσο για τη γεύση τους, είναι απλώς απίθανα. Αγαπούν τις φρέσκες, πράσινες σαλάτες, το αβοκάντο, αλλά και το ζυμωτό ψωμί, τα τυριά και τα αλλαντικά.

Συνταγή για καγιανά ενισχυμένο με κρεμμύδια και πιπεριές

Το πιο πρόχειρο και νόστιμο φαγητό, που αρέσει σε ολόκληρη την οικογένεια. Γίνεται με υλικά «εκ των ενόντων» και είναι θαυμάσιο όταν οι ντομάτες είναι ώριμες και ζουμερές και τα αυγά φρέσκα. Δείτε πώς θα τον φτιάξετε, πατώντας εδώ.

Συνταγή για ομελετάκια στη φόρμα των μάφιν

Έχουν πλάκα στη μίνι εκδοχή τους και κάνουν τα σπιτικό σνακ πιο …χαριτωμένο και στιλάτο, ενώ τους προσθέτετε όποιο λαχανικό ή χορταρικό θέλετε: από φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι σαπανάκι και μπρόκολο. Πώς να φτιάξετε ατομικές ομελετούλες στη φόρμα το μάφιν. θα το δείτε πατώντας εδώ.

Συνταγή για αυγοφέτες-ρολό

Οι αυγοφέτες της γιαγιάς γίνονται …τρέντι roll-ups που τα ευχαριστιούνται μικροί και μεγάλοι με το πρωινό ή ως απογευματινό σνακ. Κουτάλια-μαχαίρια εντελώς προαιρετικά! Δείτε πώς θα τις φτιάξετε πατώντας εδώ.

Συνταγή για φριτάτα με λουκάνικα και λιαστές ντομάτες

Δείτε πώς θα φτιάξετε αυτή τη λαχταριστή φριτάτα που είναι ικανή να χορτάσει 4 άτομα και θα την ευχαριστηθούν οικογένεια και φίλοι πατώντας εδώ.

Συνταγή για χωριάτικο ψωμί στο φούρνο με σπανάκι και αυγά

Πανεύκολη συνταγή, πεντανόστιμος συνδυασμός, πραγματική απόλαυση ειδικά αν έχετε προζυμένιο ψωμί στο σπίτι. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

ομελέτααυγά