Τρώμε στα γρήγορα - Καγιανάς ενισχυμένος με κρεμμύδια και πιπεριά

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε από τις ντομάτες τις φλούδες, τους σπόρους και τα πολλά υγρά και τις αφήνετε στην άκρη σε τρυπητό. 
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 4’ - 5’ μέχρι να μαραθούν. 
  3. Προσθέτετε στο τηγάνι τις ντομάτες μαζί με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη προαιρετικά.
  4. Σιγοψήνετε για 15’, μέχρις ότου τα υγρά εξατμισθούν εντελώς, και κατόπιν προσθέτετε τα αυγά, τα οποία έχετε χτυπήσει με το σύρμα, μαζί με αλατοπίπερο.
  5. Ανακατεύετε και ψήνετε για 4’ - 5’ μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Για μεγαλύτερη απόλαυση, προσθέτετε στον καγιανά και φέτα τριμμένη και πιπεριά ψιλοκομμένη.
Tip. Αν δεν θέλετε να καταναλώσετε την πιπεριά ωμή, μπορείτε να τη σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
25'
4

Υλικά

  • 600 γρ. ώριμες ντομάτες
  • 8 αυγά
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 150 γρ. φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)