Πώς θα κάνετε τις ωραιότερες ρεβιθόσουπες - Τιπς για το πώς θα χυλώσουν
NewsroomΈνα από τα πιο ωραία και θρεπτικά όσπρια είναι τα ρεβίθια. Με απλές και χρήσιμες συμβουλές τώρα που χειμώνιασε, μπορείτε να κάνετε τις πιο ωραίες, ζεστές σούπες. Αρκεί να ξέρετε πόση ώρα χρειάζεται να βράσουν αλλά και πώς θα χυλώσουν.
Σε πόση ώρα βράζουν τα ρεβίθια
Μισό κιλό ρεβίθια που χρησιμοποιεί συνήθως κανείς για το οικογενειακό τραπέζι (4-5 μερίδες) χρειάζονται σε κλασική κατσαρόλα περίπου 1 με 1½ ώρα μαγειρέματος. Με την προϋπόθεση βέβαια να έχουν αφεθεί επαρκώς να φουσκώσουν από την προηγούμενη μέρα. Στο χρόνο αυτό δεν συνυπολογίζεται και ένα 10λεπτο προβρασμού, κατά το οποίο στόχος είναι να αφαιρέσετε τον αφρό που θα σχηματιστεί.
Πώς χυλώνουν τα ρεβίθια;
Τα ρεβίθια, όπως και άλλα όσπρια, χυλώνουν πρώτα και κύρια με την …υπομονή. Δηλαδή με το να τους δίνουμε το χρόνο που χρειάζονται για να απορροφήσουν τα υγρά τους ανακατεύοντάς τα προς το τέλος με ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Στο χύλωμα βοηθάει φυσικά και το κρεμμύδι, που θα διαλυθεί στα υγρά και θα τους προσδώσει πιο δεμένη υφή και τη γλύκα του, το ελαιόλαδο, αλλά και το καρότο, αν επιλέξετε να το λιώσετε μέσα στη σούπα. Δείτε τη συνέχεια εδώ.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!