Food & Drink|02.01.2024 17:00

Χειμωνιάτικο τραπέζι - Πέντε συνταγές με λουκάνικα για ορεκτικά ή κύρια πιάτα

Newsroom

Κάποτε ήταν ο τρόπος να αξιοποιηθεί και το τελευταίο μέρος του χοίρου (το έντερο), ενώ η εκμαυλιστική γεύση χρησιμοποιούνταν από τους νοικοκυραίους, που τα πέταγαν στα κεραμίδια, για να εξευμενίσουν τους κατεργάρηδες καλικάντζαρους. Σήμερα βρίσκουμε λουκάνικα από κάθε είδους κρέας (κόκκινου ή λευκού) αλλά ακόμη και από φυτικά συστατικά, κατάλληλα για vegan διατροφή. Εξίσου πολλοί είναι και οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Από απλά λουκάνικα με αυγά που παραμένουν ακαταμάχητο ζευγάρι μέχρι πιάτα αρκετά πιο σύνθετα. Πάρτε μερικές λαχταριστές ιδέες και ...αυτοσχεδιάστε ελεύθερα. Ο χειμώνας είναι η εποχή αυτού του πλούσιου σε λιπαρά εδέσματος.

Συνταγή για σπετζοφάι ή σπετσοφάι

Ο υπέρτατος κρασομεζές με πρωταγωνιστή το λουκάνικο είναι και από τους πλέον χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της παραδοσιακής κουζίνας του Πηλίου. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

Συνταγή για στριφτάρια με λουκάνικα και πιπεριές

Για αυτήν την πλούσια σε γεύση και πραγματικά χορταστική μακαρονάδα φούρνου, πάρτε μερικά ωραία χωριάτικα λουκάνικα, ψιλοκόψτε τα, ρίξτε τα στο τηγάνι με τα επίσης ψιλοκομμένα λαχανικά. Σβήστε τα με λίγο κρασί, προσθέστε την τριμμένη ντομάτα κι έχετε μια σάλτσα που θα δέσει εξαιρετικά με τα ζυμαρικά και το (απαραίτητο) τυρί. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.

Συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα από κιμά, χωριάτικο λουκάνικο, πράσα και κρασί

Με μοσχαρίσιο κιμά ανακατεμένο με πράσα και τη γέμιση από χωριάτικο λουκάνικο, η σπαγγετάδα αυτή είναι ιδανική για χειμωνιάτικα τραπέζια. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε πατώντας εδώ.

Συνταγή για λουκάνικα με μπίρα

Αυτός ο πανεύκολος μεζές με βάση τα λουκάνικα θα σας λύσει τα χέρια τα βράδια με φίλους που προκύπτουν έτσι, ξαφνικά. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε πατώντας εδώ.

Συνταγή για τηγανιά με λουκάνικα και κρεμμύδια

Ένας ακόμη μεζές πρώτης τάξης για το κρασί της παρέας, σε αυτή τη συνταγή τα λουκάνικα μαγειρεύονται με πράσα, κρεμμύδι και κρασί. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε πατώντας εδώ.

λουκάνικασυνταγέςσπιτικές συνταγέςλουκάνικο