Συμβουλές και tips - Πόσο ρύζι θέλει η κοτόσουπα και ποιο είδος της πάει
NewsroomΝόστιμο το ρυζάκι, αλλά άμα παραπέσει, η σούπα δεν θα είναι πια και τόσο …σούπα. Για να μην καταλήξει η κοτόσουπα πιλάφι, ρίξτε ρύζι με προσοχή. Ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλετε την κοτόσουπά σας, προσθέστε από ½ έως 1 κοφτό φλιτζάνι ωμό ρύζι (έως 150-160 γρ.) στα 6-8 φλιτζάνια ζωμού. Βράζετε μέχρι να γίνει το ρύζι –σύμφωνα με το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία του. Το ρύζι βέβαια προστίθεται, αφού βράσει το κοτόπουλο και όχι από την αρχή μαζί του.
Ποιο ρύζι ταιριάζει στην κοτόσουπα
Σε ό,τι αφορά το είδος του ρυζιού, η παραδοσιακή κοτόσουπα θέλει κοντόσπερμα ή μεσαίου μήκους ρύζια τύπου γλασέ που πυκνώνουν το ζωμό λόγω της κολλώδους υφής τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να φτιάξετε σούπα με μακρύκοκκο ρύζι, καθώς έτσι κι αλλιώς η παρουσία του αυγολέμονου δίνει ζωμό πληθωρικό και δεμένο.
Δείτε ακόμη: Η ώρα της κοτόσουπας - Έξι συνταγές για σούπες-βάλσαμο με κοτόπουλο
- Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις
- Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία
- Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»
- Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου