Συμβουλές και tips - Πόσο ρύζι θέλει η κοτόσουπα και ποιο είδος της πάει
NewsroomΝόστιμο το ρυζάκι, αλλά άμα παραπέσει, η σούπα δεν θα είναι πια και τόσο …σούπα. Για να μην καταλήξει η κοτόσουπα πιλάφι, ρίξτε ρύζι με προσοχή. Ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλετε την κοτόσουπά σας, προσθέστε από ½ έως 1 κοφτό φλιτζάνι ωμό ρύζι (έως 150-160 γρ.) στα 6-8 φλιτζάνια ζωμού. Βράζετε μέχρι να γίνει το ρύζι –σύμφωνα με το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία του. Το ρύζι βέβαια προστίθεται, αφού βράσει το κοτόπουλο και όχι από την αρχή μαζί του.
Ποιο ρύζι ταιριάζει στην κοτόσουπα
Σε ό,τι αφορά το είδος του ρυζιού, η παραδοσιακή κοτόσουπα θέλει κοντόσπερμα ή μεσαίου μήκους ρύζια τύπου γλασέ που πυκνώνουν το ζωμό λόγω της κολλώδους υφής τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να φτιάξετε σούπα με μακρύκοκκο ρύζι, καθώς έτσι κι αλλιώς η παρουσία του αυγολέμονου δίνει ζωμό πληθωρικό και δεμένο.
Δείτε ακόμη: Η ώρα της κοτόσουπας - Έξι συνταγές για σούπες-βάλσαμο με κοτόπουλο
- «Σεβόμαστε απόλυτα τη Συμφωνία των Πρεσπών»: Το ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας «αδειάζει» την Σιλιάνοφσκα
- Κινηματογραφική καταδίωξη στη Νέα Σμύρνη - Πέταξαν λαπτοπ από το παράθυρο για να ξεφύγουν
- Σοκ στην Αργεντινή: Άνδρας έβαλε φωτιά στο σπίτι που έμεναν λεσβίες - «Πρόκειται για έγκλημα λεσβιοφοβίας»
- Μαρίνα Σάττι: Ποιος είναι ο σύντροφός της που ήταν δίπλα της στον τελικό της Eurovision