Food & Drink|31.01.2024 07:24

Συμβουλές και tips - 8 «μυστικά» για τέλεια μαγειρευτά

Newsroom

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος, executive chef στα ξενοδοχεία London & Athens Coast της Γλυφάδας, μίλησε το icookgreek.com για τα περίφημα μαγειρευτά, τα τόσο δημοφιλή σιγανομαγειρεμένα φαγητά της κατσαρόλας. Για εκείνη τη «διαδικασία κατά την οποία κομμάτια κρέατος ή πουλερικών (συνήθως) αγκαλιάζονται με λαχανικά, μπαχαρικά, μυρωδικά και ζωμό σε έναν αργόσυρτο χορό γεύσεων, μια σχεδόν μυστικιστική γεμάτη αρώματα τελετουργία», όπως την περιέγραψε ο ίδιος ο σεφ.

Σιγανό μαγείρεμα και αγάπη

Το βασικότερο στοιχείο, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κωβαίο, για να βγει λαχταριστό και καλοφτιαγμένο το μαγειρευτό είναι το αργό, σιγανό μαγείρεμα και η αγάπη που δίνει κανείς στη μαγειρική διαδικασία και σε όσους πρόκειται να γευτούν τη δημιουργία. Κατά τα άλλα προέτρεψε όσους και όσες μαγειρεύουν φαγητό στην κατσαρόλα να πράττουν τα εξής:

  1. Επιλέγετε ποιοτικά κομμάτια κρέατος για τα μαγειρευτά σας, π.χ. ένα χτένι θα δώσει πολύ καλό μοσχάρι μαγειρευτό ή χοιρινό μπούτι.
  2. Μην φοβάστε να προσθέσετε αρκετά λαχανικά στο φαγητό. Καρότακρεμμύδια,σελινόριζεςγλυκοπατάτες κ.λπ. πέρα από το ότι κάνουν πιο χορταστικό και θρεπτικό το φαγητό, «τραβούν» γεύση από το κρέας και δίνουν πιο βαθύ και πληθωρικό τελικό αποτέλεσμα.
  3. Προτιμήστε μια καλή, βαριά κατσαρόλα παρά μια χύτρα ταχύτητος. Προφανώς και θα πάρει περισσότερη ώρα, αλλά για να έχουμε μια δεμένη, σχεδόν μελωμένη σάλτσα και πολύ μαλακό κρέας, χρειάζεται πολύωρο και αργό μαγείρεμα. Ακόμη καλύτερα, αν μπορεί να μπει και στο φούρνο για ακόμα γευστικότερο αποτέλεσμα.
  4. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι προς το τέλος του μαγειρέματος, καθώς θα έχει ουσιαστικά δομηθεί η βάση της γεύσης και θα είναι πιο εύκολο να πετύχετε την ιδανική αναλογία.
Δείτε τη συνέχεια πατώντας εδώ
κατσαρόλαςchefλαχανικάσάλτσαtipsκρέας