Food & Drink|02.03.2024 14:23

Θυμάστε τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων; Τεστ μικροβιολόγου θα σας κάνει να τον ξεχάσετε

Newsroom

O 32χρονος μικροβιολόγος Tim Call με ένα βιντεάκι στο Tik Tok κατέρριψε τον μύθο των 5 δευτερολέπτων, που θέλει τα τρόφιμα που έχουν έρθει σε επαφή με το πάτωμα ή κάποια άλλη βρώμικη επιφάνειά να είναι ασφαλή να τα καταναλώσουμε, αν τα σηκώσουμε σε 5 δευτερόλεπτα.

Ο Tim Call με περισσοτέρους από 300.000 ακολούθους στο tik tok συνηθίζει στα βίντεο του να ελέγχει πόσο βρώμικα είναι αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας. 

Ένα δάσος από μύκητες και βακτήρια

Αυτή τη φορά πέταξε μερικά ποπ κορν στο πάτωμα του κινηματογράφου και στην συνέχεια τα τέσταρε στο εργαστήριο του. Όπως παρατήρησε μέσα σε λιγότερο ίσως από 5 δευτερόλεπτα ένας δάσος από μύκητες και βακτήρια έχει αναπτυχθεί στα ποπ κορν που ήρθαν σε επαφή με το πάτωμα.Τα υπόλοιπα από την άλλη είναι πεντακάθαρα και ασφαλέστατα για να τα καταναλώσουμε. 

Το βιντεάκι του νεαρού μικροβιολόγου σόκαρε ορισμένους από τους ακολούθους του, που όπως φαίνεται είχαν την ανθυγιεινή συνήθεια να τρώνε τρόφιμα, που έχουν πέσει κάτω. 

«Θα φροντίσω να σταματήσω να τρώω ποπ κορν από το πάτωμα, ευχαριστώ!» έγραψε κάποιος. «Θέε μου είναι πολύ χειρότερο από ό, τι νόμιζα ότι θα ήταν!», σχολίασε δεύτερος. 

κινηματογράφοςμύκηταςποπ κορντρόφιμαειδήσεις τώρα