Food & Drink|06.03.2024 07:16

Καθημερινό τραπέζι - Μπουτάκια κοτόπουλου στο ταψί με πέντε τρόπους

Newsroom

Εν αντιθέσει με το στήθος, που αρκετοί βρίσκουν στεγνό και άνοστο, τα μπούτια του κοτόπουλου είναι συνήθως αγαπητά σε όλους. Οικονομικότερα από το κρέας, πιο υγιεινά και νόστιμα, αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι, αφού είναι τροφή κατάλληλη για όλες τις ηλικίες από τους παππούδες μέχρι τα εγγόνια. Δείτε 5 διαφορετικές συνταγές για να τα μαγειρέψετε στο φούρνο και να γλείφουν μικροί-μεγάλοι τα δάχτυλά τους.

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου στο ταψί λεμονάτα με κριθαράκι και σπανάκι

Η μανέστρα και το σπανάκι κάνουν αυτό τα μπουτάκια κοτόπουλου στο ταψί ένα πεντανόστιμο, διαφορετικό και άκρως χορταστικό πιάτο. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε πατώντας εδώ.

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με ντοματίνια και δυόσμο

Υλικά: 4 μπουτάκια κοτόπουλου ή 8 κοπανάκια, 20 ντοματίνια, 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη, 1 κρεμμύδι σε ροδέλες, 1/2 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες, 1 ντομάτα τριμμένη ανακατεμένη με 1 κουταλιά ξίδι και 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, δυόσμος ψιλοκομμένος (ή μαϊντανός)

Εκτέλεση: 1. Βάζετε σε ταψί τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τοποθετείτε ανάμεσά τους τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και τις πιπεριές. Σκορπίζετε τις σκελίδες του σκόρδου. 2. Ρίχνετε και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το δυόσμο και περιχύνετε με την τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύετε τα πάντα καλά με τα χέρια να πάνε οι χυμοί παντού. 3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35'-45', αν έχουν μείνει παραπάνω υγρά, ή αφήνετε για 5'-7' στο γκριλ, αν θέλει κι άλλο ρόδισμα. Σερβίρετε με ρύζι, πασπαλισμένο με λίγη τριμμένη φέτα.

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και χυμό εσπεριδοειδών

Υλικά: 8 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκι) Για τη μαρινάτα: ο χυμός 2 πορτοκαλιών, ο χυμός 1 λεμονιού, 4 κουταλιές της σούπας μέλι, 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, 4 κουταλιές σάλτσα σόγιας, 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: 1. Ανακατεύετε σε ρηχό πλαστικό σκεύος το σκόρδο, το χυμό των εσπεριδοειδών, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, την καυτερή πιπερίτσα, το μέλι και το πίπερο. 2. Βάζετε μέσα τα μπουτάκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν τουλάχιστον 2 ώρες γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα (το καλύτερο είναι να τα αφήσετε 1 νύχτα). 3. Ψήνετε τα μπουτάκια στα κάρβουνα, την ψηστέρια ή το γκριλ του φούρνου για 25’ περίπου, γυρίζοντάς τα και απ' τις δύο πλευρές.

Μπουτάκια κοτόπουλου με ρύζι στο ταψί

Με ρύζι σπυρωτό, ελαιόλαδο και λεμόνι θα φτιάξετε αυτά τα σούπερ νόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου που θα τα ευχαριστηθεί ολόκληρη η οικογένεια. Δείτε τη συνταγή τους πατώντας εδώ.

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου στο ταψί με διπλομαγειρεμένες πατατούλες

Κλασικό κι αγαπημένο φαγάκι με μια διαφορά: οι διπλομαγειρεμένες πατάτες γίνονται τόσο νόστιμες που ξεχνάς το κοτόπουλο. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

φούρνοςσπιτικές συνταγέςσυνταγέςκοτόπουλο