Food & Drink|29.03.2024 09:28

Απίθανο σάντουιτς με τηγανητό κοτόπουλο της «μισελενάτης» σεφ, Γεωργιάννας Χιλιαδάκη

Χριστίνα Τσαμουρά

Δεν θα κουραστούμε να λέμε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν και τα (πάρα πολύ) καλά τους. Όπως η δυνατότητα για απευθείας επαφή με λαμπερούς και ταλαντούχους σεφ που βοηθούν όσους και όσες ενδιαφέρονται στην ανανέωση των καθημερινών πιάτων της κουζίνας τους με προτάσεις, αλλά και συνταγές. Όπως η πολυβραβευμένη Ελληνίδα σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη των δύο αστεριών Michelin, συνδημιουργός του αθηναϊκού Funky Gourmet και των Opso, Pittabun και INO Gastrobar του Λονδίνου, που μάλιστα ετοιμάζει καινούριο εστιατόριο στην Αθήνα. Με γρήγορα βιντεάκια και υλικά-εκτέλεση σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά) προσφέρει σε κάθε λάτρη και λάτρισσα της μαγειρικής δημιουργικότητας έξοχες ιδέες μέσω Instagram. Μια από τις συνταγές που αγάπησαν ιδιαίτερα οι followers του λογαριασμού της στο @georgianna_hiliadaki είναι το λαχταριστό τηγανητό κοτόπουλο σε ελαφρά ψημένο ψωμάκι μπριός που περιλαμβάνει και μια παραλλαγή της σαλάτας coleslaw, όπου συμμετέχει και το γιαούρτι. Αν αγαπάτε τα πανέ, δοκιμάστε την!

Συνταγή για σάντουιτς με τηγανητό κοτόπουλο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη

Για το κοτόπουλο: 1 μπούτι κοτόπουλο φιλέτο χωρίς κόκαλο, αλεύρι, 2 αυγά, panko (σ.σ. ιαπωνική τριμμένη φρυγανιά), ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση: Αλατίζουμε καλά το κοτόπουλο, το περνάμε από το αλεύρι, το αυγό και τέλος από το panko. Στη συνέχεια τηγανίζουμε σε καυτό λάδι από κάθε πλευρά για 3’ και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για την Greek Coleslaw: 200 γρ. μαγιονέζα, 100 γρ. γιαούρτι, 2κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce (σ.σ. γούστερ σος), 1/2 κουταλάκι το γλυκού αλάτι, 200 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο, 100 γρ. καρότο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση: Αλατίζουμε το καρότο και το λάχανο και τα αφήνουμε ½ ώρα να μουλιάσουν. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε χώρια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για τη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο στο μίγμα λάχανο-καρότο και κρατάμε και έξτρα για άλειμμα.

Για το σάντουιτς: Περνάμε το ψωμί μπριός από ελαιόλαδο στο τηγάνι. Αλείφουμε τη μία φέτα ψωμιού με τη σάλτσα και στην άλλη βάζουμε το coleslaw. Κλείνουμε το σάντουιτς τοποθετώντας το κοτόπουλο πάνω από τη σαλάτα ρίχνοντας λίγο λεμόνι και προσθέτοντας ένα φύλλο μαρούλι.

 

Γεωργιάννα Χιλιαδάκητηγάνισάντουιτςκοτόπουλο