Food & Drink|03.04.2024 07:20

Τέσσερα γλυκίσματα με φράουλες που φέρνουν την άνοιξη στο τραπέζι

Newsroom

Κατακόκκινες και ζουμερές, οι φράουλες μας προσφέρονται γενναιόδωρα από τον Απρίλη μέχρι και τα μέσα του Ιούνη. Με τη θεσπέσια γλυκόξινη γεύση τους και το ντελικάτο άρωμά τους είναι ο πιο ζουμερός τρόπος να φέρουμε την άνοιξη στο τραπέζι μας. Χρησιμοποιήστε τις μόνες τους ή ανακατεμένες με άλλα κόκκινα φρούτα για υπέροχα γλυκίσματα εποχής.

Συνταγή για ανοιξιάτικο κέικ με φράουλες

Κανείς δεν θα πει όχι σε ένα κομμάτι από αυτό το εκμαυλιστικό φραουλοκέικ. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ. 

Συνταγή για galette με φράουλες - Η ...μποέμικη τάρτα της άνοιξης

Αποστρέφεται τα συμβατικά πλαίσια και τη σχηματική τελειότητα, έχει ατημέλητη εμφάνιση, ελεύθερο περίγραμμα, ακαταμάχητη γεύση και είναι γεμάτη ζουμερά φρούτα... Αυτή είναι η galette, η φρουτένια ανοιχτή πίτα-τάρτα που θα λατρέψετε για την απλότητα, τη νοστιμιά της και την ανεμελιά που εκπέμπει. Συνοδέψτε τη με σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια και αφεθείτε στην χαλαρή απόλαυση.

Φανταστική τούρτα με σοκολατένιο κέικ, φράουλες και κρέμα

Λαχταριστό, ανοιξιάτικο γλύκισμα για τις χαλαρές στιγμές στο σπίτι. Δείτε της συνταγή του πατώντας εδώ.

Συνταγή για σοκολατένια κρέμα με κουβερτούρα και κακάο

Σπιτική κρέμα σοκολάτας που λατρεύουν τα παιδιά -και τα μικρά και τα μεγάλα. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε πατώντας εδώ.

Πώς να απολαύσετε τις φράουλες, αν κάνετε δίαιτα

Με γάλα και γιαούρτι σε απολαυστικά smoothies, ψιλοκομμένες σε σαλάτες φρέσκων λαχανικών ή φρουτοσαλάτες, στο πρωινό με τα μούσλι ή σε ελαφριά γλυκίσματα (φρουτοζελέ και γιαουρτοζελέ).

Light smoothie με φράουλες: 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών, 200 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες, 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, προσθέστε λίγο πάγο, σερβίρετε αμέσως (66 θερμίδες/100 γρ.)

γλυκάφράουλες