Food & Drink|13.06.2025 08:52

Μπεσαμέλ και μελιτζάνες - Το ακαταμάχητο ντουέτο σε παραδοσιακές και vegetarian συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Newsroom

Ένας πολύ αγαπητός συνδυασμός στην ελληνική κουζίνα, από την εποχή του Τσελεμεντέ και έπειτα, αυτός της γλυκιάς μελιτζάνας με τη βελούδινη μπεσαμέλ, έχει κερδίσει δικαίως μια θέση στο κυριακάτικο τραπέζι. Από τον all time classic μουσακά και τα διαχρονικά παπουτσάκια, μέχρι vegetarian παραλλαγές χωρίς κιμά, οι εκδοχές είναι πολλές και πεντανόστιμες. Ακολουθούν τρεις αγαπημένες συνταγές με το τέλειο γευστικό πάντρεμα ιδανικές για Σαββατοκύριακα που συνήθως έχουμε περισσότερο χρόνο να αφιερώσουμε στο φαγητό μας.

Συνταγή για κλασικό μουσακά

Εμβληματικό και ονειρεμένο φαγητό της κουζίνας μας, αρκετά μπελαλίδικο, αλλά το αποτέλεσμα σταθερά αποζημιώνει. Δείτε τη συνταγή για κλασικό μουσακά πατώντας εδώ.

Συνταγή για μελιτζάνες παπουτσάκια

Άλλο ένα πιάτο της παράδοσης, στη θεσπέσια γεύση του οποίου κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Δείτε τη συνταγή για μελιτζάνες παπουτσάκια πατώντας εδώ.

Συνταγή για vegetarian μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας, ανθότυρο και μπεσαμέλ

Δεν χρειάζεται παντού και πάντα ο κιμάς για να αποκτήσει το πιάτο με τις μελιτζάνες επική γεύση. Και αυτή η συνταγή είναι η απόδειξη. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε πατώντας εδώ.

φαγητόσυνταγέςκυριακάτικο τραπέζιμπεσαμέλμελιτζάνασάλτσα