Νέο εστιατόριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ιστορικό κτήριο «Κωστής Παλαμάς»
NewsroomΤο ιστορικό νεοκλασικό κτήριο «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Σίνα, απέκτησε νέα γαστρονομική ταυτότητα και ζωή με το άνοιγμα του εστιατορίου «Ίαμβος».
Υπό την επιμέλεια του «Δειπνοσοφιστηρίου», το νέο εστιατόριο φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, συνδυάζοντας παράδοση, δημιουργικότητα και ακαδημαϊκό αέρα. Το όνομα «Ίαμβος» αντλεί έμπνευση από τη λογοτεχνική και πολιτισμική παράδοση, συνδέοντας τη γεύση με το πνεύμα του χώρου.
Το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε ελληνικά, παραδοσιακά και δημιουργικά πιάτα, ενώ καθημερινά θα περιλαμβάνει και πιάτα ημέρας, που αναδεικνύουν τις αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής γης. Εδώ θα απολαύσετε από λουκάνικα Μονεμβασιάς και κασιώτικα ντολμαδάκια μέχρι κριθαρότο με μοσχάρι κοκκινιστό, κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με κρέμα λεμονιού-θυμαριού και χοιρινό λαιμό με σελινόριζα, πράσο και λαχανικά.
Πιστό στη φιλοσοφία του, το «Δειπνοσοφιστήριον» δίνει έμφαση στις κορυφαίες πρώτες ύλες, τη συνέπεια στην ποιότητα και τη δημιουργία μοναδικών γευστικών εμπειριών που αντανακλούν την αγάπη για τη γεύση και την αυθεντικότητα.
Info: Ακαδημίας 48 & Σίνα 1, Τ. 211 2120466. Το εστιατόριο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 00:00, περισσότερα εδώ
- Συγκλονιστική μαρτυρία δύτη για την τραγωδία στη Χίο - «Ήταν πόλεμος, παίρναμε πτώματα από το σκάφος»
- Αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Ελλάδα: Πότε θα επηρεαστεί η Αττική - Δείτε χάρτες
- Απίστευτη τραγωδία στην Ινδία: Τρεις αδελφές αυτοκτόνησαν γιατί ο πατέρας τους πήρε το κινητό τηλέφωνο
- «Ποτέ δεν είναι αργά»: Η ιστορία του 82χρονου μαραθωνοδρόμου που έχει τη φυσική κατάσταση 20χρονου