Μια μικρή Ασία στην καρδιά της Κυψέλης: Το Athens Asian Food Festival επιστρέφει
NewsroomΗ Δημοτική Αγορά Κυψέλης ετοιμάζεται να γεμίσει ξανά αρώματα, χρώματα και απωανατολίτικους ρυθμούς, καθώς το Athens Asian Food Festival επιστρέφει για ένα διήμερο που φέρνει την Ασία πιο κοντά από ποτέ στο κέντρο της πόλης. Στις 2 και 3 Μαΐου, το έξοχο κτίριο του Μεσοπολέμου στη Φωκίωνος Νέγρη μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό asian street market αναδεικνύοντας τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα της αθηναίκής συνοικίας με τον πιο γευστικό τρόπο.
Μετά την περσινή επιτυχία, το γιορτινό διήμερο αναμένεται πιο εμπλουτισμένο, φιλοξενώντας chefs, street food concepts και δημιουργικές ομάδες που παρουσιάζουν τόσο αυθεντικές όσο και σύγχρονες εκδοχές της ασιατικής κουζίνας. Από λαχταριστά noodles και αφράτα bao μέχρι ευφάνταστα fusion πιάτα, το φεστιβάλ ξεπροβάλλει σαν μικρός γαστρονομικός χάρτης της Ασίας φέρνοντας στην πόλη γεύσεις από την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ινδία, την Ταϊλάνδη και άλλες ασιατικές. Ακόμη επισκέπτες και επισκέπτριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα tea rituals, να ανακαλύψουν το sake και να γευτούν παραδοσιακά γλυκίσματα.
Η εμπειρία, βέβαια, δεν περιορίζεται μόνο στο φαγητό. Ένα asian thematic bar με signature cocktails και mocktails, DJ sets και μουσικά acts δημιουργούν μια γιορτινή street ατμόσφαιρα, ενώ η ασιατική αγορά μικροαντικειμένων και χειροτεχνιών προσθέτει στο χώρο κάτι από τη χαρά της μικρής περιήγησης.
Info: Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Μαΐου, 12:30–23:00 | Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Αίθριο & Creative Lab) | Είσοδος ελεύθερη
- Ξαναζεσταίνεται το «φλερτ» της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη: Τι θα μπει στο καλάθι της ΔΕΘ
- Η μεγάλη σύγχυση με τον χρόνο των εκλογών, τα ντέρμπι στα ψηφοδέλτια και ένα comeback στην Α΄Αθηνών
- Ξεκινούν νέο... χορό κινητοποιήσεων οι αγρότες - Ορατό το ενδεχόμενο για «θερμό» καλοκαίρι
- Το «δώρο» που έκανε άθελά του ο Τραμπ στο Ιράν: «Τους δώσαμε ένα όπλο πιο ισχυρό από οποιαδήποτε πυρηνική βόμβα»