Food & Drink|14.09.2019 09:50

Αντίστροφη μέτρηση για το Βurger Fest 2019

Newsroom

Είναι η τέταρτη χρονιά που το Burger Fest στήνει ένα μεγάλο πάρτι για τους φαν της μεγάλης των burger σχολής. Η διοργάνωση, που ξεκίνησε το 2016, επιστρέφει για δύο πλούσια τριήμερα, από τις 13 έως τις 15 και από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι, συγκεντρώνοντας burger houses, εστιατόρια και pop up projects, στήνοντας ένα μεγάλο τσιμπούσι χωρίς μαχαιροπίρουνα, ποτισμένο με το πνεύμα του δρόμου, και δίνοντας το βήμα σε ένα trend πληθωρικό, αμαρτωλό, γρήγορο και προσιτό, που εξελίσσεται, αντλεί υλικό από κάθε λογής διατροφικές συνήθειες και κουλτούρες φαγητού και διασκευάζεται με χίλιους δυο τρόπους. Burger με burger μπορεί να απέχουν έτη φωτός μεταξύ τους.

Το «παρών» στο φετινό Burger Fest θα δώσουν το γεννημένο στον Πειραιά Μπαρ Μπεε Κιου με τις θηριώδεις μερίδες του, το δημοφιλές Burger ΑP του Άρη Πετρετζίκη, το Pax Burgers, που ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη επεκτάθηκε και στην Αθήνα, πιάνοντας πόστο στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης,το Juicy Grill, που έκανε το Χολαργό προορισμό για τους απανταχού μπεργκερόφιλους, κι όχι μόνο. Το Po’ Boys θα είναι εκεί με brisket, pulled pork και pork belly burgers με το άρωμα του αμερικάνικου Νότου, πάντα σε... ανοικτό link με το smoker (καπνιστήριο) του, ενώ το αδερφό Mama Roux θα εναλλάσει κάποια από τα πιο δημοφιλή burgers του, από μεξικάνικο και αραβικό, σε ινδικό, κινέζικο, γιαπωνέζικο ή αραβικό, παίζοντας με τις γεύσεις του κόσμου. Και μετά είναι και το Bullseye Burger του Άρη Κάρεϋ, το Black Dagger που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, τα πρωτοεμφανιζόμενα Beastie Burgers, αλλά και το pop-up project Piggy Blinders της Φάρμας Λαφιωτάκη, που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα, με διάφορες συνταγές βασισμένες στον ελληνικό μαύρο χοίρο, ή τα burgers του μεζεδοπωλείου Xοντρός στην Νέα Μάκρη με τη γουρουνοπούλα γάστρας σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Όσο για το Vegan Act, έχει τη λύση για όσους προτιμούν τα burgers τους χορτοφαγικά.

Oι Delinquent Habits

Όσο για το line up, είναι κι αυτό αναλόγως πληθωρικό. Η βρετανική κολεκτίβα των Asian Dub Foundation θα ανοίξει την μουσική αυλαία του φεστιβάλ την Παρασκευή 13/9 με ένα εκρηκτικό blend punk, reggae, bhangra και rap, μαζί με τον Cayetano και τον Kill Emil, το Σάββατο 14/9 στη σκηνή θα ανέβουν ο μουσικά ανήσυχος Eisvoleas με την μπάντα του και οι Twinsanity και την Κυριακή θα ακολουθήσουν η Mαρίνα Σάττι με τις world μουσικές της, οι Street Outdoors Soundsystem και οι μελωδικοί Atomic Love. Το δεύτερο τριήμερο του φεστιβάλ ξεκινά με Wedding Singers, Bejeezus και Yakuza Six, για το Σάββατο 21/9 οι Αμερικανοί Delinquent Habbits υπόσχονται μια ισχυρή δόση urban Latin hip hop, κι ο Blend Mishkin με τους Roots Evolution ένα χορευτικό και ταυτόχρονα spiritual ταξίδι σε ένα παράλληλο ska, rock steady, dub και dancehall σύμπαν. Την σκυτάλη θα πάρουν την επομένη οι INCO, με τη φετινή διοργάνωση να κλείνει με ένα μεγάλο πάρτι.

Burger Fest 2019 Παρασκευή έως Κυριακή 13, 14, 15 & 20, 21, 22 Σεπτεμβρίου στο Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. Ερμού 1 & Πειραιώς, Γκάζι. Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00 – 01:00, Σάββατο και Κυριακή 13:00 – 01:00. Είσοδος € 5 (με μπίρα) & φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων (με μπίρα) € 4, προπώληση εισιτηρίων στο www.viva.gr  

μουσικήμπέργκερ