Food & Drink|24.03.2020 20:45

Στο πρώτο διαδικτυακό μπαρ του κόσμου πίνεις το ποτό σου καθισμένος στον καναπέ σου

Newsroom

Στον καιρό του νέου κορονοϊού, με απαγόρευση κυκλοφορίας, με τα μπαρ, όπως και τα εστιατόρια και τα καφέ, κλειστά, εκεί στο σπίτι όλο και θα βάλει κανείς ένα ποτήρι κρασί ή μπίρα, ίσως κι ένα δαχτυλάκι ουίσκι. Αν θέλει παρέα, μπορεί με μια βιντεοκλήση μέσω Skype, WhatsApp, Viber ή όποια άλλη ανάλογη εφαρμογή προτιμάει, να έχει στην οθόνη απέναντί του ένα φίλο του. Εδώ και μερικές μέρες όμως μπορεί να κάνει και κάτι άλλο. Να περάσει μια βόλτα από το πρώτο διαδικτυακό μπαρ του κόσμου. Το οποίο μετράει μερικές μέρες λειτουργίας και λέγεται #StayTheFuckHomeBar.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε τη διασκέδαση και την συναναστροφή με τους ανθρώπους. [..] Για αυτό δημιουργήσαμε το the #staythefuckhome Bar, ένα online μπαρ όπου μπορείς να παραμείνεις απομονωμένος, αλλά συνδεδεμένος με ανθρώπους που αγαπάς» διαβάζει κανείς με το που μπαίνει στη σχετική ιστοσελίδα-τόπο συνάντησης, πίσω από την οποία κρύβεται το ρωσικό δημιουργικό γραφείο Shishki Collective, με έδρα την Αγία Πετρούπολη. Το διαδικτυακό ποτάδικό τους, προφανώς ούτε μπάρμαν έχει, ούτε δικά του ποτά. Και κανείς δεν τρώει πόρτα. «Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Τα σύνορα κλείνουν, αλλά εμείς τους υποδεχόμαστε όλους από οπουδήποτε», λένε, για να προειδοποιήσουν λίγο αργότερα τους ιντερνετικούς θαμώνες να μην το παρακάνουν με το αλκοόλ.

Η διαδικασία στο #StayTheFuckHomeBar, που στόχο έχει να κάνει λίγο πιο εύκολα τα πράγματα τις μέρες του αναγκαστικού για την αποφυγή της διάδοσης του Covid-19 περιορισμού κινήσεων, είναι σχετικά απλή. Μπαίνεις, βάζεις το όνομά σου και διαλέγεις ένα από τα υπάρχοντα chatroom. Αρχικά ήταν τέσσερα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεκατρία κι ένα δέκατο τέταρτο που θα ενεργοποιηθεί άμεσα. Καθένα χωράει μέχρι δώδεκα άτομα. Μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει την κάμερά του ή όχι. Να μιλήσει ή να παρακολουθήσει τις κουβέντες, που «πιάνουν» διάφορα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα σ’ αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, ανταλλάσσοντας απόψεις με εμπειρίες με ανθρώπους από τη Βαρκελώνη και τη Λυόν μέχρι τη Μόσχα ή το Ταλίν ‒ η πανδημία επηρεάζει τη ζωή όλων. Μπορεί ακόμη να αξιοποιήσει ένα από τα «δωμάτια» για να δώσει ραντεβού με τους φίλους του. Όσο για εκείνο το ποτό, προφανώς, είναι προαιρετικό.

ΔιαδίκτυομπαρΜένουμε Σπίτι