Ελλάδα|15.04.2020 15:11

Θεσσαλονίκη: «Μπουλούκι» στα αστικά λεωφορεία, αγνοώντας τα μέτρα ασφαλείας

Newsroom

Να μην έχουν συνειδητοποιήσει την ιδιαίτερη κρισμότητα της κατάστασης και τους τεράστιους κινδύνους που επιφέρει η επιδημία του κορονοϊού δείχνουν πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες στη Θεσσαλονίκη, αφού κατά μικρές ή μεγάλες ομάδες συγκεντρώνονται σε πάρκα και πλατείες του κέντρου της πόλης και κατά μπουλούκια, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο ασφαλείας, χρησιμοποιούν ακόμα και για άσκοπες μετακινήσεις τα αστικά λεωφορεία, προκαλώντας ανησυχία για περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Δημήτρης Τσερμενίδης, καθημερινά συνάδελφοί του οδηγοί, κυρίως σε δρομολόγια που συνδέουν τη δυτική Θεσσαλονίκη και την περιοχή του hot spot των Διαβατών με το κέντρο της πόλης, παρατηρούν το φαινόμενο ομάδες με 5, 7 ή και 10 άτομα από νεαρούς πρόσφυγες και μετανάστες να βρίσκονται «μπουλούκι» μέσα στα αστικά λεωφορεία, χωρίς να τηρούν το παραμικρό μέτρο ασφαλείας.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει να επιληφθεί του θέματος η αστυνομία και να πάρει μέτρα η Πολιτεία. Είμαστε κλεισμένοι όλοι μέσα στα σπίτια μας και πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες μετακινούνται συνεχώς με τα αστικά λεωφορεία, ένα μεγάλο μέρος από αυτούς ασκόπως. Δε γίνεται να ανεβαίνουν μπουλούκι μέσα στα λεωφορεία και να συνωστίζονται όλοι μαζί σε ένα σημείο του. Το θέμα δεν είναι ρατσιστικό. Πρόκειται για καθαρά θέμα υγείας αι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Τσερμενίδης. Κατά τον ίδιο, επικρατεί τεράστια ανησυχία σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα μεταξύ των συναδέλφων του οδηγών των λεωφορείων, ενώ παράπονα κάνουν και επιβάτες, οι οποίοι φοβούνται, μήπως η έλλειψη μέτρων ασφαλείας από τις συγκεκριμένες ομάδες προσφύγων και μεταναστών οδηγήσει σε εξάπλωση του κορονοϊού.

«Έχουμε κλείσει τις καμπίνες που βρίσκονται οι οδηγοί των λεωφορείων, ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Αύριο το πρωί θα συναντηθώ με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, τον πρόεδρο και το γενικό διευθυντή, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Θα ζητήσω, να ληφθούν άμεσα μέτρα. Εμείς είμαστε εργαζόμενοι και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Η Πολιτεία πρέπει να λύσει το πρόβλημα. Αναρωτιέμαι, η αστυνομία δε βλέπει αυτήν την κατάσταση, ώστε να επέμβει;», σημειώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. 

ΟΑΣΘπρόσφυγεςμετανάστεςαστικά λεωφορείαΚορονοϊός