Διαρρήκτης μοίραζε φυλλάδια για τον Covid-19 στην Κηφισιά - «Ρήμαξε» 22 σπίτια
Αλέξανδρος ΚαλαφάτηςΠρόκειται για «επαγγελματία» του είδους, ο οποίος για να μην κινεί υποψίες προσέγγιζε τα σπίτια που είχε στοχοποιήσει προσποιούμενος ότι διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια για τον Covid-19. Η σύλληψή του έγινε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής την περασμένη Τετάρτη στην Κηφισιά. Ο διαρρήκτης, μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, κινούνταν με αυτοκίνητο, παρακολουθούσε σπίτια και στη συνέχεια παραβίαζε με διαρρηκτικά εργαλεία τα σημεία εισόδου τους. Αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.
Όταν τύχαινε κάποιος να παρατηρήσει τις ύποπτες κινήσεις του έξω από κάποιο σπίτι, τότε έβγαζε από μία σακούλα ενημερωτικά φυλλάδια για τον κορονοιό ή σε κάποιες περιπτώσεις διαφημιστικά φυλλάδια σούπερ μάρκετ. Στην κατοχή του, καθώς και εντός του αυτοκινήτου του και της οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φυλλαδίων, κοσμήματα, πορτοφόλια, κινητό τηλέφωνο, διαρρηκτικό εργαλείο και χρηματικό ποσό. Συνολικά εξιχνιάσθηκαν 22 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
- Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στη γέφυρα του Ρίου - Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
- Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
- Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο - Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών