Ελλάδα|27.05.2020 13:55

Βούλα Πατουλίδου: Η Θεσσαλονίκη είναι ο ιδανικός city break προορισμός!

Ντέπη Χιωτοπούλου

«Η Θεσσαλονίκη ως γνωστόν έχει πολλά τουριστικά πρόσωπα και εμείς σχεδιάζουμε να ξαναβγεί η πόλη μπροστά’ είναι ο ιδανικός τουρισμός city break από οποιαδήποτε άλλη πόλη στην Ελλάδα, στην μετά κορονοϊό εποχή» ανέφερε η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Βούλα Πατουλίδου προσθέτοντας «είναι ιδανική πόλη και για τον εσωτερικό τουρισμό, τον οποίο έχουμε συμπεριλάβει στους στόχους τουριστικής προβολής.».

15 πυλώνες προβολής

Στο πλαίσιο των Destination Update Webinars, που διεξήχθησαν σήμερα το πρωί, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, με την υποστήριξη του Thessaloniki Convention Bureau και των Οργανισμών Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, η κα. Πατουλίδου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του lockdown, λόγω του κορονοϊού, «στήσαμε τα προγεφυρώματα για το καλοκαίρι που έρχεται».

Όπως αναφέρθηκε, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης έχει υλοποιήσει 15 στοχευμένους πυλώνες προβολής που συνδέονται άμεσα με τους στόχους που έχει θέσει μετά την έναρξης της τουριστικής περιόδου και κυρίως με τον οδικό τουρισμό.

«Το 2020 μας είχε προετοιμάσει ότι οι οδικές αφίξεις θα ήταν ένα από τα πιο δυνατά μας χαρτιά στον τουρισμό της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας» είπε η κα. Πατουλίδου αναφέροντας την αύξηση που καταγράφηκε από τα Βαλκάνια, για τους δυο πρώτους μήνες του 2020, μεταξύ 33% - 90%.

«Στον Προμαχώνα, τον Ιανουάριο, η αύξηση ήταν μεγαλύτερη κατά 73.000 επισκέπτες (ποσοστό άνω του 92%) ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστιαίες διαφορές καταγράφηκε στους Ευζώνους που ήταν 63.000 περισσότερες αφίξεις (+114%)» τόνισε.

Αλλωστε, όπως επισήμανε και ο συντονιστής των Destination Update Webinars, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, «το 70% των τουριστών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνεται στον οδικό τουρισμό» και όπως όλα δείχνουν, και τα σύνορα θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου, μαζί με τις διεθνείς πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» αλλά και στο «Μακεδονία».

Ψηφιακός τουρισμός

Ενας από τους πυλώνες προβολής για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, είναι ο ψηφιακός τουρισμός, για τον οποίο ο ΟΤΘ έχει επενδύσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όπως αποδείχθηκε είναι επίκαιρος, πολύτιμος και πρωτοπόρος, όπως είπε η κυρία Πατουλίδου.

«Το virtual reality Thessaloniki με τα 20 μνημεία Unesco και τα άλλα αξιοθέατα της πόλης αποδείχθηκε την εποχή του lockdown το πιο δυνατό μας μέσo για την προβολή της Θεσσαλονίκης  στα σαλόνια των υποψηφίων επισκεπτών μας. Όλο αυτό το διάστημα τρέξαμε πολλές ενέργειες και το ηλεκτροκαρδιογράφημα της προβολής για την Θεσσαλονίκη- την περίοδο της καραντίνας- είναι ζωηρό» κατέληξε η πρόεδρος του ΟΤΘ.

Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκηςελληνικός τουρισμόςΒούλα Πατουλίδου