Ελλάδα|10.07.2020 14:45

Σε ύφεση η φωτιά στη Βάρη - Παραμένουν στο σημείο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Newsroom

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χέρωμα και κατέκαψε χορτολοβαδική έκταση. Η πυρκαγιά ξέσπασε επί της οδού Οδυσσέα Ανδρούτσου κι άμεσα κινητοποιήθηκαν 25  πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Για προληπτικούς κυρίως λόγους εκκενώθηκαν τα παιδικά χωριά SOS, καθώς κι ένα γηροκομείο, το οποίο βρισκόταν πιο κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Το γηροκομείο φιλοξενεί περίπου 120 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο με λεωφορεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο, στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για να αποφευχθεί ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Ο διευθυντής των παιδικών χωριών SOS μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 τόνισε ότι περίπου 100 άτομα βρίσκονταν στον χώρο όταν εκκενώθηκε, 55 εκ των οποίων ήταν παιδιά και τα υπόλοιπα εκπαιδευόμενες μητέρες. «Τους κατεβάσαμε στον κεντρικό δρόμο και μέσα σε λεωφορεία. Είναι ψύχραιμοι γιατί πρόσφατα είχαμε κάνει σχετική άσκηση» επεσήμανε ο κ. Πρωτόπαππας.

Η Αστυνομία είχε κλείσει τη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου και στα δύο ρεύματα στη συμβολή με την οδό Αναργυρούντος, ωστόσο, ύστερα από περίπου μία ώρα επετράπη εκ νέου η κυκλοφορία των οχημάτων.

Παιδικά Χωριά SOSφωτιάΓηροκομείοεκκένωσηΒάρηπυροσβεστικήπυρκαγιά