Ελλάδα|31.07.2020 16:11

Μύκονος: Νέα σύλληψη ενοικιαστή βίλας όπου γινόταν πάρτι - Τον έπιασαν για διατάραξη κοινής ησυχίας

Newsroom

Σε μια ακόμη σύλληψη ενοικιαστή βίλας, όπου γινόταν πάρτι κορονοϊού προχώρησε η Αστυνομία στη Μύκονο. Μόνο που ο ενοικιαστής της βίλας συνελήφθη για διατάραξη κοινής ησυχίας. Aστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι συνελήφθη ο ενοικιαστής βίλας, στην οποία γινόταν πάρτι. Οι αστυνομικοί έλεγχοι είναι πλέον συνεχείς στο νησί, τόσο για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό, όσο και για την πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας.

Μάλιστα, την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, έγιναν 20 έλεγχοι σε beach bar και σε κέντρα διασκέδασης. Παράλληλα, αστυνομικοί ενημερώνουν ιδιοκτήτες καταστημάτων και προσωπικό για τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού.

Χρυσοχοΐδης για πάρτι στη Μύκονο: Θα γίνει ό,τι χρειάζεται

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θα διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων

«Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διατηρηθεί η Μύκονος σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας στο νησί», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός βρέθηκε στο «νησί των ανέμων» με αφορμή τη συγκρότηση της νέας αστυνομικής Υπηρεσίας και ειδικότερα Υποδιεύθυνσης στο νησί, η οποία θα στελεχωθεί συνολικά με 120 νέους αστυνομικούς.

Σχετικά με το θέμα του κορονοϊού, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η Μύκονος παραμένει μεν ασφαλής, αλλά πρόσθεσε πως οι κίνδυνοι ελλοχεύουν σε καθημερινή βάση. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι θα διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων. Σημειώνεται, πάντως, ότι ο υπουργός πρόκειται να επισκεφθεί τη Μύκονο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για να εποπτεύσει την εφαρμογή των αποφάσεων που λήφθηκαν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ακόμη, ότι θα διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων.

Δήμαρχος Μυκόνου: Υπάρχει κενό νόμου

Ο Κωνσταντίνος Κούκας, δήμαρχος Μυκόνου, μιλώντας στο Open TV και στην εκπομπή ΩΡΑ Ελλάδος, εξέφρασε από τη μία την αισιοδοξία του μετά την εξαγγελία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στην περιοχή ωστόσο ήταν ανήσυχος σχετικά με την αντιμετώπιση των prive πάρτι.

« Όσο αναφορά για τα σπίτια που γίνονται πάρτι έναντι αντιτίμου έχουν ποινικές και φορολογικές παραβάσεις και δημιουργούν πρόβλημα για την υγεία, τίθεται θέμα ασύλου. Προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε αλλά υπάρχει κενό νόμου. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε» είπε χαρακτηριστικά.

συνωστισμόςπάρτιΚορονοϊόςΜύκονοςαστυνομίασύλληψη