Ελλάδα|31.08.2020 13:54

Κορονοϊός: Κατέληξε 88χρονη - Στα 17 τα θύματα από το γηροκομείο «Αγία Κυριακή»

Newsroom

Άλλη μία 88χρονη η οποία διέμενε στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης και βρέθηκε θετική στον κορονοιό κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες η 88χρονη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Πρόκειται για το 264ο θύμα του κορoνοϊού στη χώρα μας και για το 17ο από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Πλέον οι θάνατοι στη χώρα μας από την πανδημία του κορονοϊού ανέρχονται σε 264 συνολικά. 94 (35.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε καραντίνα γηροκομείο στο Μοσχάτο

Μια 28χρονη εργαζόμενη σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό κι έτσι ο οίκος ευγηρίας ασφαλίστηκε και μπήκε σε καραντίνα. Η εργαζόμενη εκδήλωσε πυρετό όταν πήγε στην βάρδιά της και κατόπιν παρότρυνσης των συναδέλφων της, πήγε στο γενικό κρατικό της Νίκαιας. Εκεί το τεστ βγήκε θετικό και αμέσως μπήκε «λουκέτο» στην δομή, η οποία έκλεισε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει και να βγει κανένας. Αναμένεται σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έτσι ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση. Στον οίκο ευγηρίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 70 άτομα.

1.621 κρούσματα μόνο την τελευταία εβδομάδα - Στο «κόκκινο» ο Αύγουστος

Ως ο πιο αρνητικός μήνας στην έως τώρα πορεία της χώρας μας στην πανδημία του κορονοϊού μπορεί να χαρακτηριστεί ο Αύγουστος που φεύγει, αφού τα κρούσματα στη διάρκειά του χτύπησανκόκκινο», ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 1.621 νέα περιστατικά μόλυνσης

Η ημέρα που σημείωσε τα περισσότερα κρούσματα από τον Μάρτιο έως σήμερα, ήταν η 29η Αυγούστου με 293 περιστατικά, ενώ κρίσιμη θα είναι η επόμενη εβδομάδα, καθώς σήμερα αναμένεται να επιστρέψουν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Δεκαπενταύγουστου, οπότε τις επόμενες ημέρες θα φανεί κατά πόσο αυτό θα έχει αντίκτυπο στα ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

οίκος ευγηρίαςΚορονοϊόςΓηροκομείοΙπποκράτειο Νοσοκομείο