Ελλάδα
|
18.09.2020 17:54
Κακοκαιρία «Ιανός»: Εντυπωσιάζει η φωτογραφία του κυκλώνα από τον δορυφόρο Copernicus
NewsroomΟ ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus Sentinel-3 τράβηξε μια εντυπωσιακή φωτογραφία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», καθώς αυτός διέσχιζε την Πέμπτη το Ιόνιο και πλησίαζε την Ελλάδα.
Οι μεσογειακοί κυκλώνες (medicanes) έχουν παρόμοιο σχήμα με άλλους κυκλώνες και τυφώνες, μπορούν όμως να σχηματιστούν πάνω από πιο ψυχρά νερά. Επίσης περιστρέφονται γύρω από το «μάτι» τους με κίνηση από δυσμάς προς ανατολάς, ενώ οι άλλοι κυκλώνες κινούνται από ανατολικά προς δυτικά.
Ο Sentinel-3 αποτελεί μέρος του προγράμματος επιτήρησης του περιβάλλοντος Copernicus της Ευρώπης. Μεταξύ άλλων, διαθέτει οπτικό αισθητήρα που του επιτρέπει να καταγράφει τις αλλαγές στο χρώμα των γήινων επιφανειών.
Διαβάστε ακόμη
- «Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι - Ανάμεσά τους η μητέρα και η πεθερά του αρχηγού
- ΗΠΑ: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει - Μπλόκο λόγω S-400
- Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»